«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Εκδήλωση για τη Μάχη της Αμφιλοχίας (ΦΩΤΟ)

 Εκδήλωση για τη Μάχη της Αμφιλοχίας που έδωσε ο ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ από τα Παραρτήματα Αιτωλοακαρνανίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τις Οργανώσεις Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου, εκ μέρους της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, απο το Νίκο Μωραΐτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση, εκ μέρους της ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ, απο την Μαγδαλινή Γκούμα, μέλος του γραφείου ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ και εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, απο το Ζαχαρία Οικονομάκη.  Ακολούθησε ομιλία από τον Σταύρο Καράμπαλη, στέλεχος του ΚΚΕ και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή της ταινίας «Ο αντιφασιστικός αγώνας στη Μέση Ανατολή» του Λεωνίδα Βαρβαρου, στο χώρο της πινακοθήκης ΜΑΡΓΑΡΗ.
Ο Σταύρος Καράμπαλης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
  
Η σημερινη μας εκδηλωση γινεται με αφορμη τα 75 χρονια από την ιστορικη μαχη της Αμφιλοχιας. Μια μαχη που εδωσε ο λαος της περιοχης μας με μπροσταρη το ΕΑΜ , το ενοπλο τμημα του τον ΕΛΑΣ με κυριο αιμοδοτη του το ΚΚΕ. Τα ιδανικα που πρεσβευε το ΕΑΜ για εθνικη ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσυνη, λαϊκη χειραφέτηση και κυριαρχία και φυσικά η Λαοκρατία, ηταν αυτά που ενωσανε τον λαο μας, απεναντι στους γερμανους ναζι τους ιταλους φασιστες και τους ντοπιους συνεργατες τους. Μια τετοια μαχη ηταν και αυτή που δοθηκε το διημερο 12-13 Ιουλιου στην πολη της Αμφιλοχίας
Η μαχη της Αμφιλοχιας ειναι μια απο τις εκατονταδες που εδωσε ο ΕΛΑΣ υπο την καθοδηγηση του ΚΚΕ την περιοδο της τριπλης κατοχης για την απελευθερωση της πατριδας μας.
Το Κομμα μας εδώ και 100 χρονια εχει κρατησει ακεραια σταση υπερασπισης των συμφεροντων της εργατικης ταξης της χωρας μας , παρα την τεραστια προσπαθεια που γινεται για την παραχαραξη της ιστοριας, και συγκεκριμενα για την περιοχη μας, το Κομμα μας εχει αποδειξει μεσα από τους αγωνες του και το αιμα του οτι δεν υπολογισε καμια θυσια σε οποιεσδηποτε συνθηκες. Το απεδειξε και στη μαχη της Αμφιλοχιας συγκεκριμενα, το αποδεικνυει και καθημερινα στο σημερα με τις μαχες που δινουν τα μελη και οι φιλοι του για την υπερασπιση των λαικων συμφεροντων , την αποκαλυψη και προειδοποιηση του λαου για τις εγχωριες και διεθνεις εξελιξεις.
Συνροφοι και συντροφισσες
Βρισκόμαστε ήδη στην επομενη μερα, που μας δειχνει ότι η ΝΔ πηρε τη σκυταλη από την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ στην υλοποιηση της ιδιας πολιτικης.
Μας το αποδεικνυει γιατι είναι εδώ οι δεσμευσεις που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και όπως οι ιδιοι λενε το κρατος εχει συνεχεια. Αυτό σημαινει ότι:
 Είναι εδώ τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060
 Είναι εδώ η αυξημένη εποπτεία της ΕΕ
 Είναι εδωοι νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Αυτά είναι που ειπωθηκαν την ακριβως επομενη μερα των εκλογων στο Eurogroup . Αυτά είναι που δεσμευτηκε η κυβερνηση που θα μας φερει την αναπτυξη.
Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα πατήσει ακριβώς πάνω σ' αυτήν τη βρώμικη δουλειά της πλύστρας του ιμπεριαλισμού, που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να απογειώσει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, τη συνεργασία με κράτη όπως το Ισραήλ που καταπιέζει και δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης.
Αυτούς τους λύκους τα αστικά κόμματα τους παρουσιάζουν στο λαό και στη νεολαία μας δήθεν ως προστάτες ,στο όνομα, όπως ισχυρίζεται η νέα κυβέρνηση, της ενεργής και αξιόπιστης συμμετοχής μας στις πιο ισχυρές συμμαχίες.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ
Καμία, ανοχή στους σχεδιασμούς που οδηγησαν και οδηγουν τους λαούς στον πόλεμο και στο
μακελειό!
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
75 χρόνια μετά, σε μια εποχή που διευρύνονται οι δυνατότητες να απολαμβάνουμε τη ζωή που μας αξίζει, να απολαμβάνουμε τα δικαιώματα που αντιστοιχούν στο σήμερα.
Το σύστημα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις μας καλουν να ζήσουμε με τα λίγα, για να έχουν τα πολλά και όλο περισσότερα οι λίγοι.
Αυτό το παρουσιάζουν σαν το σύγχρονο, το ρεαλιστικό. Μας καλούν να συμβιβαστούμε με αυτό, θέλουν να μη σκεφτόμαστε άλλους δρόμους, γιατί δεν υπάρχουν πια – έτσι τουλάχιστον λένε.
Η Ιστορία, όμως, διδάσκει ότι πάντα η πρόοδος, ό,τι πιο σύγχρονο για τη ζωή του λαού, ερχόταν από την ταξική πάλη, με στόχο την ανατροπή του. Ο,τι κατέκτησε ο λαός μας το κατέκτησε με σκληρούς
αγώνες και με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή.
Μοναδική απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η πρόταση πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ.
«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!». Λεει η ΚΝΕ που δανείζεται στίχο του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, για το 45 ο Φεστιβαλ
Για τους αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, η μεγαλυτερη τιμή είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο που βάδισαν και οι ίδιοι. Ο λαος μας απεδειξε οτι μπορει ,αν απαγκιστρωθει απο τη λογικη του συμβιβασμου της μοιρολατριας να μεγαλουργησει.











ΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ