«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 22 Ιούλιου 2019, το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Δημοτικής Περιόδου 2014 – 2019 με την απαραίτητη απαρτία να αναζητείται μέχρι την τελευταία στιγμή. Η επιτυχής κατάληξη αυτής της αναζήτησης επέτρεψε τελικά την πραγματοποίηση της συνεδρίασης.
Απ’ ότι φαίνεται τα πολιτικά αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής διέπονται κι αυτά από την καλοκαιρινή ραστώνη της εποχής. Αν και πρόσφατα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών γνωμοδότησε υπέρ της μεταφοράς του νεοσύστατου τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, το οποίο σύμφωνα με το νόμο Γαβρόγλου έχει την έδρα του στο Αγρίνιο, σε καμιά καταγγελία ή άλλη ενέργεια αυτής της μεθόδευσης δεν προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, παρά μόνο...
στην εκτός ημερησίας διάταξης αναφορά στο γεγονός από όσους συναγωνίστηκαν, για το ποιος ΠΡΩΤΟΣ επέδειξε τις ευαισθησίες του.
Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ με δήλωση του εκπροσώπου του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου, αμέσως μετά την παρουσία του κ. Γαβρόγλου και της κ. Κυριαζοπούλου στην πόλη του Αγρινίου, επεσήμανε την απαξίωση που επεφύλαξε και επιφυλάσσει, για άλλη μια φορά, το υπουργείο Παιδείας και η Πρυτανεία της Πάτρας, για τα τμήματα που λειτουργούν στο Αγρίνιο καυτηριάζοντας ταυτόχρονα τη γενικότερη λειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή και τη χώρα. Η τοποθέτηση αυτή σε εκείνη τη συνεδρίαση οδήγησε το Δήμαρχο Αγρινίου να δηλώσει ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός μετώπου από φορείς της πόλης για να υπερασπιστεί την επανίδρυση του «Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας», με έδρα το Αγρίνιο.
Το σημαντικό όμως δεν είναι, ότι μετά από ένα μήνα τίποτα δεν έγινε, όπως κατηγορήθηκε η δημοτική αρχή στο προχθεσινό συμβούλιο του Ιουλίου. Το σημαντικό είναι, ότι την ώρα που νέοι και παλιοί κυβερνώντες μας οδηγούν για καρατόμηση, εμείς διαδηλώνουμε «εμμονικά» το δικαίωμά μας στο… χτένισμα του τριχωτού... της κεφαλής.
Την ώρα που διαχρονικά η παράταξή μας, κάνει λόγο για την αναγκαιότητα της επαρκούς στελέχωσης των τμημάτων με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό, για τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων, για τις αναγκαίες υποδομές που λείπουν, την ώρα που νέα σημαντικά προβλήματα έρχονται στο προσκήνιο με ορμή, όπως η κατάργηση του ασύλου και ο πλήρης εναγκαλισμός των πανεπιστημιακών τμημάτων με την περίφημη «ελεύθερη αγορά» και τα συγκεκριμένα συμφέροντα που εμφανίζονται κάθε φορά, οι περισσότεροι θεσμικοί στην περιοχή μας φαντάζουν να τραγουδούν όλοι μαζί το: «Ο κόσμος τρέχει ζητώντας αγάπες τιμές και λεφτά | και το μπουζούκι τη νύχτα το κλάμα του δε σταματά | όμως εμένα μου είναι αρκετά, | λίγο σχολή, λίγο ΑΕΙ και τ’ αγόρι μου».
Καμία απάντηση επί της ουσίας. Από τα δύο ερωτήματα που θέσαμε πήραμε απάντηση μόνο στο δεύτερο.
Τη δακοκτονία για φέτος ξεχάστε τη: ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε ανεπίσημα, ότι από την πληροφόρηση που έχει, «τις επόμενες μέρες», όπως είπε, «ΦΑΙΝΕΤΑΙ να ξεκινά το πρόγραμμα», ενώ ο δήμαρχος, ο οποίος ήταν πιο αποκαλυπτικός, είπε, ότι αφενός μεν δεν είναι σίγουρος για τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, αφετέρου δε ακόμη και αν ξεκινήσει τώρα πρόγραμμα, είναι μάλλον αργά για να διασωθούν οι ελαιοπαραγωγοί.
Αναπάντητο έμεινε το ερώτημα, αν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες πριν από 18 μήνες έχουν τελειώσει και αν οι περιοχές τουλάχιστον που είχαν πληγεί, έχουν θωρακιστεί σωστά, μιας και η κανονικότητα από εδώ και εμπρός θα είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Εσείς όμως μην ανησυχείτε.
Όλα βαίνουν καλώς, εναντίον μας!

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ