«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις  στη Μεγάλη Χώρα


Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου με αφορμή την ετήσια πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Απ. Παύλου, στις 28 και 29 Ιουνίου 2019.
Συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Ι. Εικόνας,με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, φορέων και...
συλλόγων. Ακολούθως, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων .
Το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουνίου θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος και στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον εορτάζοντα Ι.Ν. του Αγίου Απ. Παύλου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με  το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν Αγίου Απ. Παύλου και το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Μεγάλης Χώρας.

***

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ 2019


O Δήμος Αγρινίου, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Αγγελοκάστρου, και το Χορευτικό Τμήμα Γυναικών Αγγελοκάστρου, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την Εορτή των Αγίων Αποστόλων .
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο  29 Ιουνίου 2019
Ώρα 19:15-Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας στον Ιερό  Ναό Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου.
Ώρα 19:40-Προσέλευση επισήμων.
Ώρα 20:30-Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων Αποστόλων (Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου).
Θα συνοδευόσουν τα χορευτικά τμήματα : Αγγελοκάστρου, Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτ/νίας, Εργαστήρι Λαογραφίας πολιτισμού και παράδοσης το ΄΄Χοροστάσι..
Ώρα 21:00-Δέηση υπέρ υγείας μετά Θείου Κηρύγματος, στη πλατεία Αγγελοκάστρου.
Ώρα 21:15-Επιστροφή της Ιερής Εικόνας, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων.
Ώρα 21:40-Παράσταση Χορευτικών του Δήμου Αγρινίου.
Κυριακή  30 Ιουνίου 2019
Ώρα 07:00- Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος  στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων.

***
 ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:
«Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί διανομή φρούτων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου».
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού Πάρκινγκ (στο χώρο των παλαιών σφαγείων) Αγρινίου από τις 08:30 π.μ. έως τις 10:00 π.μ.».

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ


Σε εργασίες αισθητικής αναβάθμισης και ενίσχυσης του πρασίνου στον πεζόδρομο μεταξύ των οδών ΑφώνΠαπαστράτου και Μ. Κάλλας προχώρησε η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου.

Τα συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν παρεμβάσεις επιδιώκοντας να βελτιώσουν  την εικόνα του πρασίνου  και  να συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου σημείου.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καλαμπαλίκηςη προσπάθεια είναι συνεχής: «Καθημερινή  μεριμνά μας είναι η αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και διαχρονική φιλοδοξία μας είναι να αναδείξουμε σημεία του Αγρινίου που εμφάνιζαν εικόνα εγκατάλειψης. Έχουμε καταγράψει τις ανάγκες και σταδιακά προχωρούμε στην κάλυψή τους. Οι παρεμβάσειςεντάσσονται σε έναν συνολικό σχεδιασμό δράσεων  για να δώσουμε στην πόλη μας ένα ακόμη πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Δική μας δουλειά είναι να αναβαθμίσουμε και να ομορφύνουμε την πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες. Χρέος όλων μας ωστόσο παραμένει η φροντίδα για  την προστασία αυτών των έργων».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ