«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Μικροί μαθητευόμενοι καραγκιοζοπαίχτες έδωσαν μια νότα ελπίδας για το μέλλον του πατρινού Καραγκιόζη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή λήξης των εργαστηρίων του "Περί Σκιών" υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο "Περί Σκιών" (Νόρμαν 20, Άγιος Διονύσιος, Πάτρα), με το κοινό να κατακλύζει το καραγκιοζοθέατρο.


Οι "Μικροί Μαθητευόμενοι Καραγκιοζοπαίχτες", όπως ήταν και ο τίτλος της φετινής εκδήλωσης, παρουσίασαν παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους με το ταλέντο τους και τη μαθητεία τους στα εργαστήρια που παρακολούθησαν την φετινή χρονιά. Με τον τρόπο αυτό, παιδιά όλων των ηλικιών, από 3 χρονών και άνω, έδωσαν μια νότα ελπίδας για το μέλλον του πατρινού Καραγκιόζη και την ανάδειξη της λαϊκής τέχνης...

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η πατρινή σκηνοθέτρια Ράνια Πεγιάζη, στην οποία ο Χρήστος Πατρινός δώρισε τη φιγούρα του Καραγκιόζη Οπερατέρ. Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά τον κοινό που παραβρέθηκε και τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθεια των μικρών καραγκιοζοπαιχτών.
Παράλληλα ευχαρίστησε για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή του στην υλοποίηση του φετινού προγράμματος τoν δάσκαλο-καραγκιοζοπαίχτη Θωμά Αθ.Αγραφιώτη.

Στην έναρξη προβλήθηκαν αποσπάσματα από την τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 "Your face sounds familiar" με τη συμμετοχή του Καραγκιόζη του Χρ. Πατρινού που συνόδευε τον Πασχάλη Τσαρούχα ως Διονύση Σαββόπουλου.

Ο φετινός κύκλος για το Περί Σκιών ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ένας νέος και δημιουργικός θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη δίνοντας μας πολλές και θετικές υποσχέσεις. Ο Χρήστος Πατρινός προετοιμάζεται για την έναρξη παραστάσεων στα πλαίσια της καλοκαιρινή περιοδεία 2019 ανά την Ελλάδα.


Χρήστος Πατρινός (Παραγωγός Θεάτρου Σκιών-Καραγκιοζοπαίχτης)