«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΑΝΤικαταπιταλιστική ΑΡιστερά ΣΥνεργασία για την Ανατροπή


Μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη νέασυναίνεση του ευρωμονόδρομου για την κατάργηση των μνημονίων και την απελευθέρωση του λαού μας από το καθεστώς της αποικίαςχρέους.
Το οφείλουμε στην τάξη μας, στους εργαζόμενους της πατρίδας μας, επιβάλλεται από την συνείδηση μας για την απελευθέρωση του λαού μας, πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πνευματική, πολιτιστική, στην πορείαχειραφέτησης του, στον δρόμο για την πραγματοποίηση της εργατικήςδημοκρατίας.
Οφείλουμε και επιβάλλεται να σηκωθούμε, να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωσηεργατικών, συνδικαλιστικών, πολίτικων και κοινωνικώναγώνων. Για κατάργηση των μνημονιακώνδεσμεύσεων, την μονομερήδιαγραφή του χρέους, για κοινωνική και...
οικονομική ανάταση του εργαζόμενουλαού.
Να ανατρέψουμε τη λογική της ενσωμάτωσης και της υποταγής. Να επιβάλλουμε την επαναφορά των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικώνδικαιωμάτων.
Να επαναφέρουμε σε πρώτηφάσημισθούς και ημερομίσθια και συντάξεις στην πρότερη τους κατάσταση, για αξιοπρεπήδιαβίωση του λαού μας.
Για να μείνουνδημόσιααγαθά, ηυγεία, ηπαιδεία, η πρόνοια και η συνταξιοδότηση. Ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο ανταποδοτικό για όλο το λαό. Να αποτρέψουμεπεραιτέρω τις ιδιωτικοποιήσεις και να ανατρέψουμε τις ήδηυπάρχουσες με τους μνημονιακούςνόμους. Να καταργήσουμε την υποθήκευση των περιουσιακών, πλουτοπαραγωγικώντομέων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οι οποίεςδόθηκαν ως εγγύηση στους ξένουςδανειστές και το ξένοντόπιοκεφάλαιο. Να καταργήσουμε τους αποικιακούςνόμους και την εφαρμογή του αγγλικούδικαίου.
Να απεμπλακεί η πατρίδα μας από τους Ιμπεριαλιστικούςανταγωνισμούς και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ. Να καταργηθούν οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Να πάρουμεπρωτοβουλίες να εμποδίσουμε τον πόλεμο, τόσο στην Μεσόγειο, όσο και σε όλο τον πλανήτη. Να παλέψουμε για να επικρατήσειειρήνη.
Απαιτείται η εθνικοποίηση των τραπεζών και βασικώντομέωνπαραγωγής και υπηρεσιών. Επιστροφή σε εθνικόνόμισμα με ανάκτηση της δημοσιονομικής και νομισματικήςκυριαρχίας, έτσι ώστε να ασκείταιοικονομικήπολιτική για το συμφέρων των εργαζομένων και του λαού μας. Απαιτείταιέξοδο όχι μόνο από την νομισματικήένωσηαλλά και από την ΕυρωπαϊκήΈνωσή, βασικήπροϋπόθεση για την αναγέννηση του λαού μας, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά και πολιτιστικά.
Σήμερα είναι αναγκαίοόσοποτέάλλοτε η μαχητική, ενωτική και λαϊκήαντιπολίτευση, αντιιμπεριαλιστικής καιαντικαπιταλιστικήςκατεύθυνσης, μακρυά από διαχειριστικέςλογικές.
Ρήξη και ανατροπή σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικότομέα, πάληενάντια στην ενσωμάτωση και τη διαχείριση της εξουσίας και στα προταγμένα του κεφαλαίου, αγώνας για την εγκαθίδρυση της εργατικήςδημοκρατίας, με δημοκρατικό, κοινωνικό και εργατικόέλεγχο.
Εμπιστοσύνη στην ταξικήπάλη και στις δυνάμεις, που παλεύουν για την χειραφέτηση της εργατικήςτάξης, στην πορείααπελευθέρωσης του λαού, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά και πολιτιστικά. Για μια κοινωνίααλληλεγγύης στον δρόμοπρος τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμόμέχρι την αταξικήκοινωνία, έτσι ώστε να επιτευχθείσυνειδητά η προσφορά και ανταμοιβή στη βάση ΄΄προσφοράσύμφωνα με τις ικανότητες του καθενός στην κοινωνία και αμοιβήσύμφωνα με τις ανάγκες του’’.

Τρικαλινός Α. Γεώργιος
Ανένταχτοςκομμουνιστής στο ψηφοδέλτιο της
ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αιτωλοακαρνανία.