«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Πραγματοποιήθηκε Συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ Αιτωλ/νίας

Σε συνέλευση για τα αποτελέσματα των εκλογών της τριπλής κάλπης στις 26 Μάη καθώς και για την κάθοδο των εθνικών εκλογών προχώρησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ Αιτωλοακαρνανίας τις προηγούμενες μέρες.
Η εκτίμηση για την πτώση των ποσοστών και των ψήφων σε όλη την αριστερά, κομμουνιστική, αντικαπιταλιστική και ρεφορμιστική οφείλεται στην απαξίωση που έφερε η 4χρονη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η μετάλλαξη του σε αστικό κόμμα προώθησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Εφαρμόζοντας όλες τις εντολές της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όσο και του ελληνικού κεφαλαίου απογοήτευσε τον μαχόμενο κόσμο της αριστεράς, αδυνάτισε τις διαχωριστικές γραμμές εργατικού λαϊκού κινήματος και δυνάμεων της αντίδρασης και έφερε δυσμενείς συσχετισμούς για τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα...

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και της Αριστερής Παρέμβασης (αντικαπιταλιστική κίνηση στην Δυτική Ελλάδα) πλαισιώθηκαν με την συμμετοχή εργαζόμενων και σπουδαστών που βιώνουν από πρώτο χέρι την οικονομική 10ετη κρίση, με τους μισθούς στα 500 ευρώ, σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες, γεγονός που δυσκόλεψε σε ένα βαθμό της παρέμβαση και τη δράση μας σε εργατικούς χώρους, συνοικίες και χωριά. Παρόλο που υπήρξε πτώση σε ψήφους και ποσοστά αυτά δεν απέχουν αρκετά από τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών και σε όλη σχεδόν την Ελλάδα εκλέχτηκαν σύμβουλοι λόγω και του αναλογικού εκλογικού συστήματος.
Θα δώσουμε την μάχη το επόμενο διάστημα να ηττηθεί η λογική του νέου διπολισμού κεντροαριστεράς κεντροδεξιάς, για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, για να κερδίσουν έδαφος οι λαϊκές κατακτήσεις, με ανασυγκροτημένο λαϊκό και εργατικό κίνημα κόντρα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει όποιος και αν βγει κυβέρνηση στις εκλογές που έρχονται.
Η δεξιά στροφή σε όλη την Ευρώπη που καταγράφεται στις Ευρωεκλογές έχει να κάνει με την δεκαετή οικονομική κρίση, την πίεση των εισοδημάτων των ευρωπαίων πολιτών προς τα κάτω , κερδίζοντας έδαφος οι λογικές της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Η έλλειψη ανατρεπτικής αριστεράς στην Ευρώπη, η προσχώρηση παραδοσιακών κομμουνιστικών κομμάτων στην σοσιαλδημοκρατία, έπαιξε αρνητικό ρόλο στην ανάπτυξη του κινήματος .
Στις εκλογές στις 7 Ιουλίου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμμετέχει με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα (αναμένονται οι αποφάσεις του ΚΣΕ) και στον νομό μας με απόφαση της συνέλευσης μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας