«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημερωτική συνάντηση ΔΡΩ – Φορέα διαχείρισης λιμνοθάλασσας – Ακαρνανικών ορέων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη συνάντηση μελών της «ΔΡΩ – Κίνηση πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία» με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων κ. Φώτη Περγαντή και τον συντονιστή του Φορέα κ. Γιάννη Σελιμά.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης ενημέρωσε τα μέλη μας για τη δράση και τη συμβολή του Φορέα στη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών για την προστασία, διατήρηση, αλλά και...
αναβάθμιση του οικοσυστήματος των περιοχών που ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης (Εθνικό Πάρκο λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού, Naturaλίμνης Τριχωνίδας, Naturaλίμνης Οζερού,Natura όρους Παναιτωλικού, Naturaόρους Ακαρνανικών και Natura όρους Αρακύνθου).
Ακολούθησε ενημέρωση από τον συντονιστή του φορέα σχετικά με θέματα που αφορούν το περιβαλλοντικό κομμάτι της πρότασης «Διαδρομή φύσης και πολιτισμού» και συζητήθηκαν οι προβληματισμοί που υπάρχουν σε σχέση με την ωριμότητα των έργων αυτών.
Και τα δύο στελέχη του «φορέα  Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων» εξέφρασαν την πρόθεση, στο πλαίσιο της κοινής πρότασης με το σωματείο " Διάζωμα" για την " Διαδρομή Φύσης & Πολιτισμού στον νομό Αιτωλοακαρνανίας", να συναντηθεί το επόμενο διάστημα με στελέχη του Πράσινου Ταμείου, έτσι ώστε να επιδιώξουν την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την ωρίμανση των έργων περιβαλλοντικής υποδομής στις παραπάνω περιοχές του δικτύου Natura 2000.