«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ο κ. Κατσιφάρας στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους

Με διάφορες δικαιολογίες, η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε να συζητηθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,την Πέμπτη 27.9.2018, το θέμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, για την καταδίκη της κυβερνητικής προσπάθειας να δοθεί νέο χτύπημα στο λεηλατημένο εισόδημα των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων μέσω της ανάρτησης των χαρτών που δικαιούνται εξισωτικής αποζημίωσης για το 2019. Στους χάρτες αυτούς εξαιρούνται μια σειρά περιοχές που μέχρι σήμερα δικαιούνταν την αποζημίωση...


Με αυτόν τον τρόπο για μια ακόμα φορά, η Περιφερειακή Αρχή και ο κ. Κατσιφάρας αβαντάρουν την πολιτική της κυβέρνησης, επιλέγοντας συνειδητά να στηρίξουν την πολιτική που ξεκληρίζει την μικρομεσαίους παραγωγούς, ενώ την ίδια στιγμή δείχνουν περισσό ζήλο για να στηρίξουν τα κέρδη των λίγων μέσω της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπερασματά του.
Το κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:
«Πρόσφατα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανάρτησε τους νέους χάρτες μειονεκτικών περιοχών που αξιώνουν εξισωτικής αποζημίωσης για το 2019. Η διαβούλευση λήγει την 1η Οκτωβρίου 2018 και με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία οι νέοι χάρτες αφήνουν πολλές τοπικές κοινότητες έξω απο τις εξισωτικές αποζημιώσεις.
Για παράδειγμα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας μένουν εκτός πάνω από 50 τοπικά διαμερίσματα.Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μεγάλες.
Με αυτήν την εξέλιξη οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι που αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα εξαιτίας της Ευρωενωσιακής πολιτικής και της πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως οι χαμηλές τιμές, το ακριβό κόστος παραγωγής, η απληρωσιά από τους μεγαλέμπορους, πρόκειται να δεχτούν ένα ακόμα χτύπημα που θα επιταχύνει με μαθηματική ακρίβεια το ξεκληρισμά τους.
Την ίδια στιγμή υπάρχει το παράδοξο να κάνουν χρήση των αποζημιώσεων κάτοικοι που δεν διαμένουν στην ύπαιθρο επείδη τυγχάνει να κατέχουν αγροτική γη.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ζητά όχι μόνο να μην μειωθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις που θα δίνονται στους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών αλλά και να αυξηθούν.
Ταυτόχρονα ζητάμε να ενταχθούν στους δικαούχους και νέα χωριά που παρουσιάζουν προβλήματα.»