«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Αγρίνιο

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ 19ΧΡΟΝΗΣ

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
          Όλα αυτά τα χρόνια έγινε ακόμη πιο φανερό στο λαό και τη νεολαία ότι τέτοιες φασιστικές αντιδραστικές δυνάμεις είναι προϊόντα του σάπιου συστήματος που τους αξιοποιεί με διάφορους τρόπους. Με το ένα χέρι προτείνουν στη Βουλή νέες επιδοτήσεις και φοροασυλία για τους εφοπλιστές και με το άλλο επιχειρούν να τσακίσουν όποιο νέο, εργαζόμενο σηκώνει το κεφάλι ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ – κεφαλαίου.
          Πάνω απ’ όλα, αυτές οι δυνάμεις αξιοποιούνται από το σύστημα, έτσι ώστε...
η δυσαρέσκεια και η οργή από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων να εγκλωβίζονται στο ρατσισμό και το φασισμό, για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος.
Γι’ αυτό το λόγο 5 χρόνια μετά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία με τα σωματεία και τους συλλόγους τους διαδήλωσαν οργανωμένα σε όλη την Ελλάδα ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής.
          Την ίδια ώρα σε μια σειρά πόλεις, όπως και στο Αγρίνιο, στήθηκε για μια ακόμα φορά το γνωστό παιχνίδι της καταστολής με τα ΜΑΤ και διαφόρων ομάδων. Από τη μια είχαμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας και των ΜΑΤ που γέμισαν το κέντρο τη πόλης με χημικά και μάλιστα σε ώρα αιχμής. Και από την άλλη τη δράση τέτοιων ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος. Τέτοια γεγονότα δημιουργούν καταστάσεις, όπως ο τραυματισμός της 19χρονης.
Οι ενέργειες τους, έχει αποδειχτεί ότι πάνε χέρι-χέρι και γίνονται άλλοθι, σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού. Τέτοιες πρακτικές πετυχαίνουν αυτό που θέλουν οι δυνάμεις καταστολής και η εκάστοτε κυβέρνηση, να δημιουργείται απέχθεια στο συλλογικό αγώνα και τρομοκράτηση των εργαζομένων, της νεολαίας ώστε να μην αντιδρούν στην πολιτική που τους τσακίζει.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να πυκνώσουν τις γραμμές του οργανωμένου κινήματος, να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους και να απομονώσουν τέτοιες λογικές.