«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση από το Δήμο Αγρινίου

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου στις εκδηλώσεις για την 197η επέτειο από την άλωση της Τριπολιτσάς


Η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου συμμετείχε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις επίσημες εκδηλώσεις για την 197η επέτειο από την άλωση της Τριπολιτσάς...

Οι εκδηλώσεις που τελούσαν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας έγιναν με κάθε λαμπρότητα παρουσία πολλών επίσημων επισκεπτών και πλήθους κόσμου στην πλατεία Άρεως.

Ο Διευθυντής της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου Βασίλης Κονίδας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Τριπόλεως για την πρόσκληση και την φιλοξενία με την ευχή, η τιμή που έγινε στην πόλη μας, να είναι η αρχή μιας δημιουργικής συνεργασίας.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

***
 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΕΝΤΡΟΥ

Σε αποκοπή και απομάκρυνση δένδρων στην οδό Κέντρου προχώρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση πεζών και αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αίτημα πολιτών,το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου ανέλαβε την απομάκρυνση των δένδρων που προκαλούσαν προβλήματα στην μετακίνηση των πολιτών και είχαν δημιουργήσει ζημιές στις κατοικίες.Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καλαμπαλίκης, θα ακολουθήσει η φύτευση νέων δένδρων ενώ το Τμήμα Αυτεπιστασίας θα αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών στα πεζοδρόμια.

                                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ 3Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το ενδιαφέρον των  επισκεπτώντης3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προσέλκυσε  το περίπτερο του Αγρινίου.
Ο Δήμος  μετέχει με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, την Διεύθυνση  Πολιτισμού και την Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, την Διεύθυνση Τοπικής Αγροτικής Παραγωγής και το Τμήμα Τουρισμού ενώ το παρών στο Μεσολόγγι έδωσαν τοπικές επιχειρήσεις με τα προϊόντα τους.
Στην ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος ΑγρινίουΓιώργος Παπαναστασίου:«Επιβραβεύουμε και συμμετέχουμε σε όλες τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και δίνουν την ευκαιρία σε ντόπιους επιχειρηματίες να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου προχωράμε  σε κοινές προσπάθειες, κοινές δράσεις, οι οποίες αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Μάλιστα οι δύο πόλεις θαπροχωρήσουν σεαδελφοποίηση  στις επόμενες Εορτές Εξόδου. Η 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  είναι ένας θεσμός που εδραιώνεται και συμβάλλει στην προώθηση αξιόλογων προϊόντων και υπηρεσιών.Hπαραγωγικήανασυγκρότηση είναι το στοίχημα που δεν πρέπει να χάσουμε. Ας αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Ας επενδύσουμε στοανθρώπινο δυναμικό.Η επιτυχία έρχεται όταν λειτουργείς και σκέπτεσαι με εξωστρέφεια».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 19:00θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου,επί της οδού Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 


1.      Πρόταση ψηφίσματος ενάντια στη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων και την κατάργηση – μεταφορά υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης.

(Εισηγητής: Δήμαρχοςκ. Παπαναστασίου).

2.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2018.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).

3.      Επί αιτήσεων πολιτών, υπηρεσιών και φορέων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.(Σχετ. η υπ’ αριθμ. 40/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωήςκ. Γκούντας).
·         Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγρινίου κ. Θεόδωρος Καββαδίας συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 67 & 81 του Ν. 3852/2010).

4.      Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης της πράξης:«Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Αγρινίου», προϋπολογισμού 490.000 €,  από το  Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης).

5.      Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης της πράξης:«Προμήθεια και τοποθέτηση  εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Αγρινίου», προϋπολογισμό 360.000 €,  από το  Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης).

6.      Έγκριση υποβολής πρότασης:«Ανέγερση 7ου Γυμνασίου Αγρινίου»  στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό: 5.10.a.1.1a-2 (Α/Α ΟΠΣ 2947)και   τίτλο:«Δράση 10.a.1.1a-2 Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. (Νέα έργα)» του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 5 «Ανάπτυξη –εκσυγχρονισμός- συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

7.      Έγκριση υποβολής πρότασης:«Αγροτική οδοποιία εκτός οικισμών Τ.Κ. Αμπελίων,Τ.Κ. Ποταμούλας,Τ.Κ. Αγ. Βλασίου της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου» στο πλαίσιο της πρόσκλησης με αριθμό πρωτ. 40411/2-8-2018 και   τίτλο:«Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας» του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

8.      Έγκριση υποβολής πρότασης:«Ανέγερση μιας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ) – οικοτροφείων του Εργαστηριού “Παναγία Ελεούσα” στο Αγρίνιο»  στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό: 9.a.1.2.b_2 (Α/Α ΟΠΣ 2977) και τίτλο:«Κοινωνικές υποδομές για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες» του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 5 «Ανάπτυξη –εκσυγχρονισμός- συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

9.      Έγκριση υποβολής προτάσεων -φακέλων– αίτησης στήριξης στην Τριχωνίδα Α.Ε. για ένταξη των έργων:
·         «Αποπεράτωση Δημοτικού κτιρίου στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας και μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο».
·         «Σήμανση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου δάσους Φράξου στο Τριχώνιο».
·         «Συντήρηση –ανακατασκευή κοινοχρήστων χώρων στο Δ.Δ. Αγίου Κωνσταντίνου Δήμου Αγρινίου»,
στο Τοπικό Πρόγραμμα ΜΕΤΡΟ 19: ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD-LEADERτου ΠΑΑ 2014-2020.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

10.  Συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ Α.Ε.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).

11.  Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αγρινίου και της Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου για την κατασκευή του έργου:«Ασφαλτοστρώσεις - συντηρήσεις και κατασκευή δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης σε οδούς επέκτασης του σχεδίου πόλης Αγρινίου».
(Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Α.κ. Καρακώστας).

12.  Υποχρεωτική αναμόρφωση  του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) 2018 Δήμου Αγρινίου, βάσει των ΦΕΚ 2942/2018 τ. Β΄ και 3635/2018 τ. Β΄.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).

13.  Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για το έτος 2018, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δύο(2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

14.  Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών  ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου κατά την φθινοπωρινή – χειμερινή περίοδο έτους 2018,  με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δύο (2) μήνες.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

15.  Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για το έτος 2018, με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δύο(2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

16.  Κατανομή Γ΄ δόσης 2018 στις Σχολικές Επιτροπές για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 9/2018 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας).
(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Σαλμά).

17.  Δωρεάν παραχώρηση χρήσης του κτηρίου του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ.Γουριώτισσας στον Πολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο Γουριώτισσας «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».(Σχετ. η υπ’ αριθμ. 10/2018 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας).
(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ. Σαλμά).

18.  Παράταση ισχύος  των συμβάσεων για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).

19.  Έγκριση  πρωτοκόλλου οριστικής  παραλαβής υπηρεσιών.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).

20.  Διαγραφή προστίμων και οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Δήμου Αγρινίου και διόρθωση χρηματικών καταλόγων.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).

21.  Επί αιτήσεων πολιτών, υπηρεσιών και φορέων για διάφορα θέματα. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 39/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωήςκ. Γκούντας).

22.  Γνωμοδότηση περί τροποποίησης ή μη του εγκεκριμένου  ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Αγρινίου στο Ο.Τ. 506Β σε συμμόρφωση προς την υπ’ αριθμ. 12/2017 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αγρινίου. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 41/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωήςκ. Γκούντας).

23.  Έγκριση του  1ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικός) του έργου:  «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης γεφυριού λόγω κατάρρευσης από τις πλημμύρες στις 1&2-12-2017 στον δρόμο προς Αγ. Πάντες (περιοχή Νταλαπέικα)».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης).

24.  Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή χωρισμάτων από γυψοσανίδα σε διάφορα κτίρια του Δήμου».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης).

25.  Έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Επιχορήγηση ΤΟΕΒ Πεδιάδος Αγρινίου για την αποκατάσταση του αντλιοστασίου Α3».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης).

26.  Έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Άρση επικινδυνότητας εναερίων Τ.Κ. Καινουρίου, Λεπενούς, Μακρυνείας».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης).


***
Ο Δήμος Αγρινίου
σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα
Άνω Κερασόβου
διοργανώνει τη
΄΄Γιορτή Κάστανου΄΄
την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
στο  Άνω Κεράσοβο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :
Ώρα 11,00 π.μ. : Περιήγηση στο Δ.Δ Άνω Κερασόβου.

Ώρα 12,00 : Παραδοσιακοί χοροί από τους πολιτιστικούς συλλόγους Ματαράγκας και Αγίου Ανδρέα.
Ώρα 15,00 : Διασκέδαση με ζωντανή ορχήστρα με λαϊκοδημοτικό πρόγραμμα
Δωρεάν βραστό και ψητό Κάστανο , τσίπουρο και βόλτες με άλογο για τους μικρούς μας φίλους.