«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Ανέγερση 3ου κτιρίου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Εργαστηρίου "Παναγία Ελεούσα"

Στην υπογραφή  της προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεσηενός σημαντικού έργου προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.  Πρόκειται για την ανέγερση του 3ου  κτιρίου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)  - Οικοτροφείων του Εργαστηρίου  «Παναγία Ελεούσα»,   προϋπολογισμού 2.155.000,00€.Την υποβολή πρότασης για την ανέγερση του  κτιρίου ενέκρινε κατά την συνεδρίασή του το Δημοτικό ΣυμβούλιοΑγρίνιου.
Με το συγκεκριμένο έργο θα υποστηριχθούν και...
θα συμπληρωθούν οι παροχές των κτιρίων που ήδη λειτουργούν. Το νέο κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφοπου προβλέπουν μεταξύ άλλωνχώρους αποθήκευσης, κοιτώνες, τραπεζαρία, κουζίνα και γραφεία.
ΟΔήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου: «Είμαι ευτυχής γιατί με την συγκεκριμένο έργο συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση των υποδομών του Εργαστηρίου  «Παναγία Ελεούσα». Κάνουμε ακόμη ένα βήμα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των ωφελούμενων από τα προγράμματα του Εργαστηρίου. Μετά από συντονισμένες ενέργειες και στενή συνεργασία με την διοίκηση του Παναγία Ελεούσα καταφέραμε να  αναβαθμίσουμε περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες». 
                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνουν κλειστοί, εξαιτίας της ανακοίνωσης για  ακραία καιρικά φαινόμενα και για προληπτικούς λόγους, οι δημοτικοί  παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

***

Τοποθέτηση παιδικής χαράς στο Πάρκο Αγρινίου

 Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία για την τοποθέτηση παιδικής χαράς στο Πάρκο Αγρινίου. Μέχρι το Σάββατο θα έχουν εγκατασταθεί 6 όργανα, 2 κούνιες ( νηπίων – παίδων), τσουλήθρα, τραμπάλα, αυτοκινούμενος μύλος και οριζόντια κλίμακα



Όπως εξήγησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου - υπεύθυνος για τις παιδικές χαρές  Μίμης Σκορδόπουλος πρόκειται για όργανα πιστοποιημένα που πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας: «Αυτό το Σαββατοκύριακο τα παιδιά που θα κάνουν την βόλτα τους στο πάρκο  θα  μπορούν να παίξουν με ασφάλεια στην παιδική χαρά που τοποθετούμε στο ίδιο σημείο που  υπήρχε και παλαιότερα. Όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή, με τις αρμόδιες διευθύνσεις της, φρόντισε ώστε να διατηρηθούν προσβάσιμοι οι διάδρομοι περιπάτου, τοποθετήθηκαν καλάθια για τα σκουπίδια και παγκάκια και βέβαια φροντίζει ώστε να είναι περιποιημένα τα δένδρα και τα φυτά. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται. Χαιρόμαστε που οι συμπολίτες μας έρχονται στο Πάρκο ξανά για να κάνουν την βόλτα τους.Τώρα και οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να διασκεδάζουν και να παίζουν ξέγνοιαστα στο χώρο και με ασφάλεια».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

"Πρωτόκολλο Συνεργασίας" μεταξύ των κοινωνικών δομών Αγρινίου και Θέρμου.

Την  Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018,ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Κωνσταντίνος Καλαντζής    υποδέχτηκε στο γραφείο του  την Αντιδήμαρχο  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  του Δήμου Θέρμου κ. Ιωάννα Καλημέρη. Αντικείμενο της  συνάντησης  η απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας  και η  υπογραφή  "Πρωτοκόλλου Συνεργασίας" μεταξύ των κοινωνικών δομών " Κοινωνικού Φαρμακείου Αγρινίου και  Κοινωνικού Φαρμακείου Θέρμου".
 Το Κοινωνικό Φαρμακείο Αγρινίου,όλα τα χρόνια λειτουργίας του, εξασφαλίζει  στους  πολίτες  ευπαθών ομάδωντην απαραίτητη  φαρμακευτική αγωγή.  Παράλληλα παρέχει  υπηρεσίες  ψυχοκοινωνικής  και συμβουλευτικής  υποστήριξης.  Η  κοινωνική δράση  και συνεισφορά του είναι σημαντική και στηρίζεται  από τους πολίτες και τους φορείς της πόλης καθημερινά μέσω της δωρεάς φαρμάκων.  Το Δεκέμβριο του 2017 ενισχύθηκε με επιστημονικό προσωπικό, (φαρμακοποιός και κοινωνικός λειτουργός), καθώς εντάχθηκε στο νέο επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος ΕΣΠΑ 2014-2020. . 
Στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας  το Κοινωνικό Φαρμακείο Αγρινίου σε πρώτη φάση  θα στηρίξει με  φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό τη νεοσύστατη δομή.  Παράλληλα οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου και Θέρμου,  Κωνσταντίνος Καλαντζής και Ιωάννα Καλημέρη, δεσμεύτηκαν  για την υλοποίηση κοινών δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προαγωγής υγείας.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

***

 Ανέγερση 7ου Γυμνασίου Αγρινίου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η υποβολή από το Δήμο Αγρινίου της πρότασης: «Ανέγερση 7ου Γυμνασίου Αγρινίου» προϋπολογισμού 3.500.000 €. Το  νέο κτίριο θα έχει κάλυψη 1584,88μ2.,  σύγχρονων προδιαγραφών με  υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο και  προβλέπει μεταξύ άλλων εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου,  5 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων μία θέση ΑΜΕΑ και χώρους πρασίνου.

Το νέο σχολικό συγκρότημα θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των μαθητών σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητακαι την ασφάλεια των υποδομών όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης: «Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις σχολικές δομές. Με το συγκεκριμένο έργο απαντάμεστο χρόνιο αίτημα της κοινωνίας για  την ανέγερση νέου σχολείου. Είναι προτεραιότητα αλλά και υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι να υποβάλει πλήρεις κι ώριμες προτάσεις έργων, που θα υλοποιούνται  χωρίς να κινδυνεύουν να απενταχθούν, όπως συνέβη κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.
Ειδικότερα για το 7ο Γυμνάσιο, ας θυμίσουμε ότι, είχε κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας από τον πρώην ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Όχι  λοιπόν σε δημοπρατημένα έργα του ποδαριού, τα οποία ούτε σε μακέτες δεν μπορούν να «σταθούν».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΑΝΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ