«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση από τον ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΠΙΝ

Σύσκεψη για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τη συμμετοχή του Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, της Γενικής Γραμματέως Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ρένας Κλαμπατσέα, του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ, Δημήτρη Δερματά, του προέδρου του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, Γιώργου Πατρίκιου και...
των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας.Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης, καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Κατά προτεραιότητα, θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο. 

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ

***

Συνάντηση του Συντονιστή με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.


Η διαχείριση  των δασικών οικοσυστημάτων, των υδάτινων πόρων και της πολιτικής προστασίας ήταν τα βασικά αντικείμενα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Νικολάου Παπαθεοδώρου με τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας στα παραπάνω αντικείμενα, καθώς και σε θέματα διαχείρισης της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, ιχθυοκαλλιεργειών διαβρώσεων και κατολισθήσεων και διακρατικών προγραμμάτων.
Παρόντες στη συζήτηση εκ μέρους του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ήσαν ο Πρόεδρος Αθ. Πετρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Μιχ. Αντωνόπουλος, ο Οργ. Γραμματέας Νικ. Νιφόρας, ο Ταμίας Γ. Αγγελόπουλος & το μέλος Γ. Χατζηπανταζής και από την πλευρά της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι. ο Γενικός Διευθυντής Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Νικ. Μπακουλόπουλος και ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Κατσαρός.  


ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ