«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στην Αμφιλοχία για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης

Εκριζώθηκαν -7- δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκε μικροποσότητα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας

Συνελήφθη, χθες, (01.09.2015), το απόγευμα στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 58 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...

 οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ενεργειών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 58χρονου στην Αμφιλοχία, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν -7- δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων ανερχόταν μέχρι και τα τέσσερα μέτρα και μικροποσότητα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν.
***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Νέα Μανωλάδα για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκε μικροποσότητα και χάπι ναρκωτικής ουσίας «έκσταση» και μία σιδερογροθιά

Συνελήφθησαν χθες (01.09.2015), το βράδυ, στη Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 28 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους δύο δράστες, τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του 28χρονου και κατέσχεσαν ένα χάπι και μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας «έκσταση» ενώ στην κατοχή του 44χρονου μία σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
***
Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών

Ο δράστης με τη χρήση κατσαβιδιού προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 25χρονο ημεδαπό

Συνελήφθη, σήμερα (1-9-2015), το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 30χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα, χθες (31-8-2015) το βράδυ, στην Πάτρα, ο 30χρονος επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα πλησίασε τον 25χρονο τη στιγμή που ο τελευταίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα και με τη χρήση κατσαβιδιού του προκάλεσε σωματικές βλάβες στην πλάτη και το στήθος, λόγω προσωπικών διαφορών που είχαν στο παρελθόν.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οι οποίοι εντόπισαν σήμερα το μεσημέρι το δράστη και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός στο Μεσολόγγι για κλοπή
Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος από το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε από οικία στις Σπέτσες Αττικής
Συνελήφθη προχθές (30-8-2015) το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, 18χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 18χρονο, βρήκαν στην κατοχή του μία χρυσή αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των 1.265 ευρώ την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι, ο δράστης την ίδια μέρα (30-08-2015) νωρίς το πρωί διέρρηξε οικία 50χρονης ημεδαπής σε περιοχή των Σπετσών Αττικής, τη στιγμή που απουσίαζε η παθούσα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του 18χρονου κατασχέθηκε, και θα αποδοθεί στην παθούσα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
***
Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Πακιστάν στο Αίγιο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή

 Ο δράστης μαζί με τρεις ακόμα ομοεθνείς του που αναζητούνται προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σωματικές βλάβες σε 48χρονο ημεδαπό με μεταλλικό γεωργικό εργαλείο

Συνελήφθη, σήμερα (1-9-2015), νωρίς το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της μεικτής περιπολίας Αιγίου - Ακράτας, ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοχρησία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις ομοεθνής συνεργοί του οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, χθες (31-8-2015) αργά το βράδυ, στο Αίγιο, οι τέσσερις δράστες  εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφού κατανάλωσαν αλκοόλ διαπληκτίστηκαν σχετικά με την πληρωμή των ποτών που κατανάλωσαν με τον 53χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον 48χρονο αδερφό του.

Στη συνέχεια, ενεργώντας από κοινού προκάλεσαν με γεωργικό μεταλλικό αντικείμενο τραυματισμό του 48χρονου, φθορές στο κατάστημα αξίας (2.000) ευρώ και αφού απείλησαν τους παθόντες τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μεικτής περιπολίας Αιγίου – Ακράτας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα, τον 24χρονο στο Αίγιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
***
Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός στον Πύργο για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (21,7) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

Συνελήφθη, χθες (31-8-2015), το μεσημέρι, στο Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 55χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Πύργο, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 55χρονο κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν (10,7) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 55χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (11) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
***
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην Πάτρα για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (31-8-2015), το πρωί, στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί ηλικίας 21, 17 και 11 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από 20χρονο ημεδαπό μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντόπισαν και τη σύλληψη των δραστών.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τη χρυσή αλυσίδα την οποία απέδωσαν στον παθόντα.

Ο 21χρονος και ο 17χρονος θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ ο 11χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας.
***
Συνελήφθη στην Πάτρα 59χρονος ημεδαπός που διωκόταν με απόφαση δικαστηρίου για ναρκωτικά

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση (10) ετών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (31-8-2015), το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 59 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (10) ετών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για εκβίαση

 Συνελήφθη, χθες (31-8-2015), το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

Ειδικότερα ο 17χρονος τις τελευταίες τρεις μέρες απαιτούσε εκβιαστικά με απειλές κατά της περιουσίας και της ζωής, από 23χρονο υπήκοο Ινδίας να του καταβάλλει, κάθε μήνα, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Επιπλέον, στις (30-8-2015) ο δράστης προκειμένου να ασκήσει πίεση στον 23χρονο για να του καταβάλλει τα χρήματα, προκάλεσε με αιχμηρό αντικείμενο φθορές στα τέσσερα ελαστικά του αυτοκίνητου του 47χρονου πατέρα του αλλοδαπού.

Για την διερεύνηση του περιστατικού πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών λόγω ανηλικότητας.