«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Ακόμη μια σύλληψη καλλιεργητή ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανία
Εκριζώθηκαν και κατασχεθήκαν (30) δενδρύλλια κάνναβης,(360) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, δύο κυνηγετικά όπλα,  ζυγαριά ακριβείας και (7) ναρκωτικά δισκία
Συνελήφθη, χθες (24-9-2015) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ένας 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για κατοχή - καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα…
  στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το πρωί στο Αγρίνιο τον 41χρονο στη κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν (4,6) γραμμάρια κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε στάνη που διατηρεί ο δράστης σε αγρόκτημα του, οι αστυνομικοί εκρίζωσαν (23) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη,  το  ύψος των οποίων έφτανε μέχρι τα τρία μέτρα, ενώ κατέσχεσαν (7) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης και (356) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.
 Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη και κατέσχεσαν δύο κυνηγετικά όπλα που κατείχε παράνομα ο δράστης, μια ζυγαριά ακριβείας και (7) ναρκωτικά δισκία.
Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο της φυτείας στο εσωτερικό στάνης που διατηρούσε σε αγρόκτημα του, με αποτέλεσμα να μην είναι περιμετρικά ορατή. 
Για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσε τεχνητό λίπασμα και πότιζε τα δενδρύλλια με χειροκίνητο σύστημα ποτίσματος που είχε συνδέσει σε δεξαμενή νερού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

***
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκαν χθες στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας
Ελέχθησαν ( 759) άτομα και συνελήφθησαν (39) δράστες
Βεβαιώθηκαν ( 216) τροχονομικές παραβάσεις
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν χθες (24-9-2015), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν τα εξής αποτελέσματα :
Ελέχθησαν: (759) άτομα και (540) οχήματα.
Προσήχθησαν: (61) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (39) άτομα, από τα οποία:
•    (12) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
•    (10) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
•    (7) άτομα για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
•    (3) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
•    (3) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών,
•    (2) ημεδαποί για παρεμπόριο,
•    (2) άτομα για παράνομη οπλοκατοχή
Βεβαιώθηκαν :
•    (216) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο εορτασμού της 51ης Επετείου της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο πλαίσιο εορτασμού της 51ης Επετείου της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :
Συγκεκριμένα,  στις (27-9-2015)  κατά τις ώρες 14.00 μέχρι και τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων :
•    Στην οδό Αγίου Ανδρέα από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη
•    Στην οδό Όθωνος Αμαλίας από το ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού ΟΣΕ μέχρι και το τέλος της Πλατείας Τριών Συμμάχων.
•    Στο στόμιο της προβλήτας (τέρμα οδού Αγίου Νικολάου).

Στις (27-9-2015) από ώρα 17:30 έως πέρατος απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Αγίου Ανδρέα από τη συμβολή της με την οδό  Κοραή μέχρι και την συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη
Παρακαλούνται οι οδηγοί  να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να  συμμορφώνονται  στις υποδείξεις των τροχονόμων.

***
Δηλώσεις Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη σχετικά με σημερινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην περιοχή του Βόλου

Συνελήφθη σήμερα (24-09-2015) το πρωί στο Βόλο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο καταζητούμενος ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ Γεώργιος. Σε βάρος του εκκρεμούν τα ακόλουθα επτά (7) διωκτικά έγγραφα: 
•    Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψη – κράτησή του για το αδίκημα της ληστείας,
•    Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων τριακόσιων (3300) ευρώ για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών, 
•    Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας Βοιωτίας με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της ληστείας  καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών,
•    Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής κλπ., πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με άλλα άτομα σε βάρος επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον είχαν απαγάγει.
•    Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του 25ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης  περίπτωσης κλοπής, πράξεις που έλαβαν χώρα την 04/12/2006 στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης απ’ όπου αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτ/το μάρκας PORSCHE.
•    Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κείου Αθηνών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, της διάπραξης ληστειών που τελέσθηκαν από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σε μία εκ των οποίων επήλθε βαριά σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατ’  εξακολούθηση, πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε από κοινού με τους ΜΑΖΙΩΤΗ Νίκο, ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα και άλλους συνεργούς τους  (ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας την 25-7-2013 και στην τράπεζα EUROBANK Ακράτας Αχαίας την 20-12-2012),
•    Ένταλμα Σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κειου Αθηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της σύστασης και συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με τον ΤΣΙΡΩΝΗ Γρηγόρη, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα, τον αποβιώσαντα ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.
Υπενθυμίζεται ότι τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου είχε βρεθεί σε ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, την 22-08-2014.
Στη σημερινή επιχείρηση, μαζί με τον ΠΕΤΡΑΚΑΚΟ Γεώργιο, συνελήφθησαν και: 
•    ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 36 ετών με την οποία συζούσε,
•    δύο (2) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 27 ετών, οι οποίοι τον υπέθαλπταν.
Από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις (3) κατ’ οίκον έρευνες στο Βόλο (σε οικία, αποθήκη και λυόμενο), σε οικία στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, σε αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας και πέντε (5) έρευνες σε οχήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν μέχρι τώρα:
•    πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV και πιστόλι GLOCK
•    φορητός υπολογιστής (laptop)
•    τρεις (3) καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες)
•    δύο (2) πλαστές ταυτότητες και πλαστό δίπλωμα με φωτογραφίες του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου
•    κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες
Οι έρευνες συνεχίζονται.