«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Το Ε.Κ. Αγρινίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Η εργοδοσία αξιοποιώντας  στο έπακρο τους νόμους των μνημονίων , βάζοντάς τους σε εφαρμογή, καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις έως και 50% σε πολλές επιχειρήσεις και στην περιοχή μας ( όπως η ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ), έχοντας σα βάση τον κατώτερο μισθό 586€ και 511€ μικτά για νέους κάτω των 25 ετών , καλούν τους εργαζόμενους  να βάλουν τα χέρια τους να βγάλουν τα μάτια τους. Με απειλές και εκβιασμούς ότι, αν δεν υπογράψουν, θα τους απολύσουν  προσπαθούν  να τους κάνουν συνενόχους  προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να αυξάνουν τα κέρδη τους και...
στην περίοδο της κρίσης .
Στον οδικό άξονα ΑΜΒΡΑΚΙΑ- ΑΚΤΙΟ συνεχίζουν τις εκβιαστικές απολύσεις,  καλούν τους εναπομείναντες  εργαζόμενους  που έχουν αρκετά χρόνια στην εταιρεία τους να υπογράψουν την προειδοποίηση της απόλυσής τους.
Το Ε.Κ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους  να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους . Συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, όχι μόνο να μην υποκύψουν στις πιέσεις και στους εκβιασμούς  της εργοδοσίας , υπογράφοντας την καταδίκη τους, αλλά να περάσουν και στην αντεπίθεση διεκδικώντας υπογραφή Σ.Σ.Ε. που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Μπορεί κάποιοι  με την ψήφο τους να στήριξαν αυτές τις πολιτικές , άλλοι με την αποχή τους να θέλησαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα , όλοι όμως έχουμε χρέος  απέναντι στους εαυτούς μας , στα παιδιά μας, στην κοινωνία να μην επιτρέψουμε το παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων μας , την απαξίωση της εργατικής δύναμης.   
Καταγγέλλουμε τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ,  νέου και παλιού, τη στάση της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. που με συνεχείς παρατάσεις βάζει πλάτη να περάσουν τα σχέδια Ε.Ε.- κυβέρνησης- εργοδοσίας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
•    Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.)
στα 751€ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
•    Να επανέλθουν οι κατώτατοι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
•    Να καταργηθούν  άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας . Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. χωρίς κανένα  χρονικό περιορισμό. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε  για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.
•    Επαναφορά  της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ΟΤΑ. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του δημοσίου  και επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
•    Να καταργηθεί  τώρα το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο στο Δημόσιο ( Ν. 4024).
•    Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις . Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις .
•    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
•    Πρακτική  άσκηση των σπουδαστών , με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά , ασφαλιστικά  και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
•    Επαναφορά του Ν.2112 με επέκταση στους εργατοτεχνίτες.
Το Δ.Σ.