«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός στο Μεσολόγγι που εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές 
Συνελήφθη, προχθες (19-9-2015) στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου

Ειδικότερα...
ο 18χρονος αναζητούνταν για κλοπές  που τελέσει το τελευταίο έτος, στο Μεσολόγγι, σε οικίες, σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (3.080) ευρώ και κοσμήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. 
***
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην Πάτρα



Συνελήφθησαν δύο  ημεδαποί  



Εξιχνιάστηκαν (39) περιπτώσεις κλοπών ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών ξεπερνά τις (76.000) ευρώ



Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στην οποία συνέδραμε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπραξαν (39) κλοπές σε οικίες τους τελευταίους τρείς μήνες.

Για τη υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (20-9-2015) στη Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 18 και 16 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη  τέσσερις ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 23 και 13 ετών, καθώς και δύο 19χρονους εκ των οποίων ο ένας είναι έγκλειστος του Ιδρύματος Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου.

Ειδικότερα, χθες (20-9-2015) το πρωί στη Πάτρα, ο 19χρονος με τον 18χρονο και τον 16χρονο εισήλθαν σε οικία 81χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν ένα ρολόι τσέπης αξίας (300) ευρώ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 16χρονο και τον 18χρονο.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση των ευρημάτων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά την εξερεύνηση στους τόπους των συμβάντων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των μελών της εγκληματικής ομάδας και εξιχνιάσθηκαν ακόμη (38) περιπτώσεις κλοπών.

Αναλυτικότερα, οι δράστες διέπραξαν από τις (20-6-2015) μέχρι και χθες (20-9-2015), συνολικά τριάντα εννέα  κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα  ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στις (73.489) ευρώ και (3.000) λίρες Αγγλίας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα τους ή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ηλικιωμένα άτομα και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό των οικιών από ανασφάλιστα παράθυρα ή παραβιάζοντας αυτά με αιχμηρό αντικείμενο, αφαιρούσαν τα κλοπιμαία.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας επέλεγαν να δρουν κυρίως σε περιοχές που ήταν σε κοντινή απόσταση από καταυλισμούς στους οποίους διέμεναν,  έτσι ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη η μεταφορά των κλοπιμαίων στις οικίες τους.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 16χρόνου προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών για ληστεία.

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος που είναι έγκλειστος στο Ίδρυμα Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου και ο 18χρονος συνεργός του έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν  τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για σωρεία κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν τη Τετάρτη (23-9-2015) στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
***
Εξιχνιάστηκαν στη Πάτρα πέντε κλοπές  σε βάρος πεζών ηλικιωμένων γυναικών



Συνελήφθη ένας 14χρονος ημεδαπός ενώ αναζητείται ένας συνεργός του



Συνελήφθη, προχθές (19-9-2015) το βράδυ στη Πάτρα , από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 14χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια.



Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων και συγκεκριμένα ένας 41χρονος ημεδαπός και ένας 47χρονος υπήκοος Αρμενίας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής και οι γονείς ηλικίας 42 (πατέρας) και 38 (μητέρα) ετών του 14χρόνου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.



Ειδικότερα, προχθές το βράδυ στη Πάτρα οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 14χρονο να οδηγεί μοτοσικλέτα που είχε αφαιρέσει στις  (13-9-2015) νωρίς το πρωί, στη Πάτρα από 35χρονο ημεδαπό.  Ο 14χρονος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.



Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 35χρονο ιδιοκτήτη της.



Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο 14χρονος, ενεργώντας από κοινού με ακόμη ένα συνεργό του, που αναζητείται, διέπραξαν από τις (29-7-2015) μέχρι και τις (13-09-2015), στη Πάτρα, πέντε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών κατά τις οποίες αφαιρούσαν κοσμήματα που φορούσαν.



Οι δράστες πλησίαζαν τις ηλικιωμένες γυναίκες τη στιγμή που κινούνταν πεζές και με αιφνίδιες κινήσεις αφαιρούσαν από το λαιμό τους χρυσές αλυσίδες που φορούσαν.



Σε ότι αφορά τα κλοπιμαία οι δράστες τα διέθεταν αμέσως μετά την κλοπή στα ενεχυροδανειστήρια του 41χρονου και του 47χρονου που εδρεύουν στη Πάτρα.



Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών,  στον οποίο θα υποβληθεί η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη.