«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει κλοπές σε οικίες και επιχείρηση στην Ηλεία και στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας

 Συνελήφθησαν (4) μέλη της εγκληματικής ομάδας μεταξύ των οποίων και ο 45χρονος αρχηγός της
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη (5)  μελών της εγκληματικής ομάδας
Συνελήφθη 61χρονος ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στην Αθήνα, στο κατάστημα του οποίου κατασχέθηκε το σύνολο των αφιερωμάτων (τάματα) που είχαν αφαιρέσει οι δράστες από την Ιερά Μονή
Εξιχνιάστηκαν ( 7 ) περιπτώσεις κλοπών ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών ξεπερνά τις (220.000) ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπραξαν (7) κλοπές τους τελευταίους πέντες μήνες, σε πέντε οικίες και...

 μια επιχείρηση,  σε περιοχές της Αμαλιάδας, Βαρθολομιού και Σκουροχωρίου και μια κλοπή στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι  Ηλείας
Για τη υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (23-9-2015) σε Αμαλιάδα, Αθήνα και Μέγαρα Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου  τρείς ημεδαποί άνδρες ηλικίας 52,45 και 28 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 38 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη πέντε ημεδαπούς άνδρες ηλικίας από 38 έως και 59 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Επιπλέον συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου σε περιοχή της Αθήνας, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ τέλος περιλαμβάνονται στη δικογραφία ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 27 και 34 ετών που αντιμετωπίζουν τη κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής
Ειδικότερα, χθες (23-9-2015) νωρίς το πρωί στο Λάνθι Ηλείας, ο 45χρονος με τον 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, εισήλθαν, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα της Ιερής Μονής Παναγιάς Κρεμαστής, στο εσωτερικό του Ναού και αφαίρεσαν τον Θρόνο της εικόνας της Παναγίας και όλα τα αφιερώματα (τάματα) των πιστών η αξία των οποίων ξεπερνά τις (30.000) ευρώ.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου  οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν την ίδια ημέρα (23-9-2015) στην Αμαλιάδα τον 45χρονο και στα Μέγαρα Αττικής τον 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, ενώ σε περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 61χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο ενεχυροδανειστήριο του 61χρονου στην Αθήνα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν όλα τα αφιερώματα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες από την Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής και συγκεκριμένα:
•    (33) χρυσά δακτυλίδια,
•    (15) χρυσοί σταυροί,
•    (14) χρυσές αλυσίδες λαιμού,
•    (6) χρυσά σκουλαρίκια,
•    (5) χρυσά μενταγιόν,
•    (3) αλυσίδες λαιμού από λευκόχρυσο,
•    (4) χρυσές αλυσίδες χειρός,
•    (1) χρυσή καρφίτσα πέτου,
•    (3) σταυροί από λευκόχρυσο.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο πλαίσιο της οποίας ανέπτυξαν τεχνικές ειδικής ανακριτικής διείσδυσης και από την συλλογή ευρημάτων που συνέλεξαν κατά την εξερεύνηση στους τόπους των συμβάντων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των μελών της εγκληματικής ομάδας και εξιχνιάσθηκαν ακόμη (6) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και μια επιχείρηση.
Αναλυτικότερα, οι δράστες διέπραξαν από τις (11-4-2015) μέχρι και χθες (23-9-2015), ακόμη έξι κλοπές σε οικίες και επιχείρηση, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις (194.000) ευρώ.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης και είχαν διακριτούς ρόλους, όπου αρχηγικό ρόλο είχε ο 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος οργάνωνε τις κλοπές συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες από τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας για τους πιθανούς στόχους.
Ο 38χρονος υπήκοος Αλβανίας είχε επιχειρησιακό ρόλο και είχε λάβει μέρος σε όλες τις κλοπές κατά τις οποίες παραβίαζε θύρες και παράθυρα και αφαιρούσε τα κλοπιμαία.
Τα  υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας συμμετείχαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά στις κλοπές  και παρείχαν στον 45χρονο τις απαραίτητες πληροφορίες για τους πιθανούς στόχους.
Τέλος, ο 61χρονος είχε  αγοράσει τα αφιερώματα από τους δράστες με σκοπό να τα πωλήσει.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•    Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων,
•     (3.680) ευρώ,
•    Πλήρης συσκευή κοπής μετάλλων (φιάλες οξυγόνου, φλόγιστρο),
•    Ηλεκτρικές συσκευές,
•    Τρία αλυσοπρίονα,
•    Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
•    Κουκούλες  full face και γάντια.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο του 45χρονου και του 38χρονου ως μέσα τέλεσης των παράνομων πράξεων τους.
Σημειώνεται ότι ο 45χρονος και ο 38χρονος έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας όπου παραπέμφθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατούνται προκείμενου να οδηγηθούν αύριο (25-9-2015) και τη Δευτέρα (27-9-2015).
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.