«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην Ακαρνανία για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, χθες (2-9-2015), απογευματινές ώρες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στο Αγρίνιο και στην Βόνιτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 72, 53 και 40 ετών σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.  

Ειδικότερα...
σε βάρος του 72χρονου, εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Άρτας, Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και Πατρών, με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης -13- μηνών και χρηματική ποινή -1.800- ευρώ, για παράβαση των νομοθεσιών περί αυθαιρέτων, περί έκδοσης επιταγών και ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης, σε βάρος του 53χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για πλαστογραφία.

Τέλος, σε βάρος του 40χρονου, εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και του Τριμελούς Στρατοδικείου Αθηνών, με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης -1- έτους και -7- μηνών για απάτη και ανυποταξία σε καιρό ειρήνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

***
Εξιχνιάστηκε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος ημεδαπού στην Πάτρα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, επικίνδυνη σωματική βλάβη που τελέστηκε σε βάρος 67χρονου ημεδαπού, στις 30-8-2015 στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, ο δράστης στις 30-8-2015, νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, κατά τη στιγμή που επέβαινε στο αυτοκίνητο του, διαπληκτίστηκε με τον 67χρονο που επέβαινε σε άλλο όχημα, και του προκάλεσε επικίνδυνη σωματική βλάβη, χτυπώντας τον με τα χέρια του στο πρόσωπο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Ακόμη 1.455 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το μήνα Αύγουστο
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι (1.455) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Αύγουστο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (1.173 άτομα), το Πακιστάν (92 άτομα), τη Γεωργία (37 άτομα), την Αίγυπτο (26 άτομα), το Ιράκ (17 άτομα), τη Βουλγαρία (15 άτομα), τη Συρία (13 άτομα, που αναχώρησαν οικειοθελώς) και το Μπανγκλαντές (11 άτομα).
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.
***

Συνελήφθη αλλοδαπή που ασκούσε το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας στην Πάτρα

Συνελήφθη, χθες (2-9-2015) αργά το βράδυ, στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας Περί Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, χθες (2-9-2015), αργά το βράδυ, οι αστυνομικοί κατέλαβαν την δράστιδα να εξασκεί το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών « Ο Άγιος Ανδρέας»,  χωρίς να κατέχει πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη 72χρονος ημεδαπός στα Σαβάλια Ηλείας για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν -48- γραμμάρια κάνναβης και -1- μαχαίρι στρατιωτικού τύπου

Συνελήφθη, χθες (02.09.2015), το απόγευμα, στα Σαβάλια Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 72 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 72χρονο, τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Σαβαλίων, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν  -48- γραμμάρια ινδικής κάνναβης και -1- μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.

Ο δράστης είχε αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες σε κενή συσκευασία τσιχλών και σε κενό σκεύασμα βιταμινών προκειμένου να δυσχεράνει τις Αρχές σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη ενός δράστη στις ληστείες των ΕΛ.ΤΑ  Αιγίου και Δαφνών Κλειτορίας που συνέβησαν πέρυσι το Δεκέμβριο



Πρόκειται για 37χρονο υπήκοο Βουλγαρίας



Ταυτοποιήθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η συμμετοχή ενός ακόμη δράστη στις ληστείες των ΕΛ.ΤΑ  Αιγίου και Δαφνών Κλειτορίας που συνέβησαν πέρυσι το Δεκέμβριο.(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-1-2015: Εξιχνιάστηκαν οι ληστείες στα ΕΛ.ΤΑ. Αιγίου και Δάφνων Κλειτορίας )



Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη τρία άτομα που συμμετείχαν τόσο στις δύο ληστείες όσο και στη διευκόλυνση της διαφυγής των δραστών.



Σε βάρος του 37χρονου, του 29χρονου υπηκόου Αλβανίας που είχε συλληφθεί φέτος τον Ιανουάριο και των υπολοίπων τριών δραστών που αναζητούνται σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπή.



Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της οποίας  αξιοποίησαν τα ευρήματα που συνέλεξαν από τους τόπους των ληστειών και της διαδρομής μέσω της οποίας  διέφυγαν οι  δράστες και αφού ανέπτυξαν τεχνικές ειδικής ανακριτικής διείσδυσης κατάφεραν να εξακριβώσουν τη συμμετοχή και τα πλήρη στοιχεία του 37χρονου.



Σε ότι αφορά τον 37χρονο πέρα από τη συμμετοχή τους στις ληστείες ήταν το άτομο που τροφοδοτούσε τα μέλη της οργάνωσης με τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς (αχυράνρθωπους), τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να δυσχεράνουν το έργο των Αρχών σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.