«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗ ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο λαός καλείται να ψηφίσει ποιός θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν τα αστικά κόμματα , το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την στήριξη Ν.Δ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ . Από την άλλη μεριά αν θα υπάρξει ρήγμα σε αυτή την αντιλαϊκή συναίνεση που δημιουργήθηκε με τις εντολές της Ε.Ε. ,της Ε.Κ.Τ. του ΔΝΤ και όλων των μηχανισμών του αστικού κράτους. Το μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  αποφασίστηκε από την Ε.Ε., είναι σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες , το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις ψεύτικες υποσχέσεις (ξέσκισμα μνημονίων, κατάργηση της τρόικας, διαγραφή του χρέους, του ένφια , και της φορολόγησης του κεφαλαίου). Όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί με...
μύωση των μισθών και των συντάξεων , με απολύσεις , με διόγκωση  της ανεργίας , το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την φορολόγηση των μικρών αγροτών και επαγκελματοβιοτεχνών.

 Η γραμμή του Σύριζα ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα μέσα στο ευρώ και την Ε.Ε. κατέρρευσε . Ο Σύριζα μεταλλάχτηκε σε αστικό νεοφιλελεύθερο κόμμα καμία σχέση δεν έχει με την αριστερά. Η μετάλλαξη των κυβερνητικών κομμάτων όταν βρίσκονται στην εξουσία είναι το ποιο συνηθισμένο φαινόμενο στην πενταετία της κρίσης ( Κυβέρνηση Παπαντρέου το 2009, η κυβέρνηση Σαμαρά το 2012 και η κυβέρνηση Τσίπρα το 2015) μαζί και τα κόμματα συνεργάτες ΛΑΟΣ , ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ άλλα τάζουν προεκλογικά και κάνουν το αντίθετο μετεκλογικά όταν μπουν στην κυβέρνηση.
Πρέπει ο λαός να σταματήσει να δίνει ανάθεση για την λύση των προβλημάτων του στον κάθε σωτήρα: Τσίπρα, Σαμαρά, Παπανδρέου. Οι εκλογές δεν λύνουν το πρόβλημα. Οι κοινοβουλευτικές εκλογές είναι μια μάχη που για να κερδηθεί πρέπει να συνοδεύεται από ένα ισχυρό εργατικό και λαϊκό κίνημα οργανωμένο. Όταν ο λαός κατεβαίνει στον δρόμο  κανείς δεν τολμά να τον κοροϊδέψει. Η οργάνωση στα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, στις συνελεύσεις της γειτονιάς αποτελούν το ποιο χρήσιμο εργαλείο. Το όχι του 62% του Δημοψηφίσματος  να γίνει όχι μέχρι τέλος. Για να καταργηθούν όλα τα μνημόνια χρειάζεται ρήξη με την Ε.Ε. για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από αυτή, για έξοδο από το Ευρώ. Εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, φορολόγηση του κεφαλαίου και όχι των φτωχών. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, επαναφορά των συλλογικών συντάξεων . Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων.
 Προεκλογικό μήνυμα είναι ότι αύριο θα είμαστε μαζί στους δρόμους του αγώνα. Ενισχύουμε  εκλογικά ψηφίζουμε στηρίζουμε  την  ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυναμώνουμε τον αγώνα. 

ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ υποψήφιος βουλευτής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας