«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Λ. Κανέλλη: Να έχουν οικονομική και ασφαλιστική κάλυψη οι γυμναστές στους ΟΤΑ (VIDEO)


Την οικονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλιση των γυμναστών που εργάζονται στα προγράμματα αθλητισμού των ΟΤΑ ζήτησε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, με Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.
Τόνισε ότι...
η κυβέρνηση προχωράει στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων γυμναστών στην Τοπική Διοίκηση, πράγμα που φαίνεται καθαρά από το περιεχόμενο των προκηρύξεων στους διαγωνισμούς για προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στους περισσότερους δήμους της χώρας.
Πρόσθεσε ότι οι δήμοι στην πλειοψηφία τους αρνούνται να καλύψουν την ασφάλιση των εργαζομέ­νων, με αποτέλεσμα ένας γυμναστής που θα απασχολείται για 15 ώρες την εβδομάδα, αφού καλύψει και την ασφάλισή του, θα κληθεί να ζήσει με λιγότερα από 200 ευρώ το μήνα. Επίσης στις συμβάσεις έργου παρακρατείται επιπλέον φόρος 20%, δεν υπάρχουν άδειες και δώρα και οι γυμναστές είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν και το τέλος επιτηδεύματος. Μετά τη λήξη της σύμβασής τους δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στο ταμείο ανεργίας.