«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ στο ΑΓΡΙΝΙΟ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00Μ.Μ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.
Η Λιάνα Κανέλλη στο Αγρίνιο!
Στις 8 ΜΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ – ΩΡΑ: 7:00 μ.μ
Σε Εκδήλωση αφιερωμένη
στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
στο Παπαστράτειο Μέγαρο
με ομιλήτρια την Λιάνα Κανέλλη,
Βουλευτής του ΚΚΕ.
Η καπιταλιστική κρίση, έχει φτάσει την ανεργία με βάση και τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) στο 28%. Στην πραγματικότητα το ποσοστό αυτό εάν υπολογίσουμε και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις απασχόλησης, την εκ περιτροπής εργασία, είναι ακόμη περισσότερο.
Αυτό το στοιχείο σε αριθμούς υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, σε συνδυασμό με την ανελέητη επίθεση που δέχεται συνολικά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα (επαγγελματοβιοτέχνες, μικρομεσαίοι αγρότες, συνταξιούχοι, νεολαία) κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη. Το να μην έχουν δικαίωμα μεγάλος αριθμός από αυτούς να έχουν πρόσβαση ούτε καν στη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  Η κατάσταση αυτή θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο με...
την εφαρμογή του καινούργιου νομοσχεδίου για την Π.Φ.Υ. και το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΠΥ. Σε συνδυασμό με την φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης (χαράτσια – πλειστηριασμοί- φόροι ακίνητης περιουσίας κ.α.), την αδυναμία πληρωμής, των τιμολογίων της ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ, η ζωή κατά κύριο λόγο  των ανέργων αλλά και των εργαζομένων γίνεται κόλαση. Που ακόμη κι αν κάποιοι έχουν τη δυνατότητα της πρόσβασης στην εργασία, αυτό γίνεται βραχνάς με την απληρωσιά και ακόμη κι αν αμείβονται, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αναγκαίες στοιχειώδεις υποχρεώσεις της καθημερινότητας λόγω των μειωμένων μισθών.
Αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τους ανέργους ή τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Απειλούνται άμεσα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα με το κλείσιμο επιχειρήσεων-οργανισμών, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενοι, που η τελική τους έκβαση, για αρκετούς από αυτούς θα είναι η απόλυση. Αυτή η κατάσταση αποτελεί κοινωνικό στοιχείο και δημιουργεί προβλήματα συνολικά και στα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα όπως: μικρο-ΕΒΕ, που δεν μπορούν λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής να καλύψουν βασικές ανάγκες και να μπορέσουν  να διατηρήσουν την εργασία τους. Απασχολεί τους μικρομεσαίους αγρότες, που πάνω από το 60% δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης και τώρα καλούνται με τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης, κατ εντολή της ΕΕ να πληρώσουν ακόμη περισσότερα, που τους φτάνει στο σημείο να ξεκληριστούν από την παραγωγή με αποτέλεσμα αυτή να συγκεντρωθεί σε όλο και λιγότερα χέρια.
Όλη αυτή η επίθεση έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στη νεολαία και τις γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ιδιαίτερα για τη νεολαία που αν και αποτελεί το πιο παραγωγικό-δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας δεν υπάρχει καμία μέριμνα κάλυψης των αναγκών τους, κάνοντάς τους όμηρους σε προγράμματα ανακύκλωσης της εργασίας.
Είναι δεδομένο ότι στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος της εκμετάλλευσης που έχει σαν σκοπό το κέρδος και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας,  η ανεργία όλο θα διευρύνεται και η κατάσταση θα χειροτερεύει.
Το Ε.Κ.Α. εκτιμάει ότι με σωστό προσανατολισμό και οργάνωση μέσα από τα σωματεία-συλλόγους μπορεί να δυναμώσει ο αγώνας για την ουσιαστική προστασία και την άμεση ανακούφιση των ανέργων με αιτήματα που να καλύπτουν τους  ίδιους και τις οικογένειές τους, δυναμώνοντας τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής.  

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. απευθύνεται και καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους , τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους που έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους και σε αυτούς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, τους μικρομεσαίους αγρότες που ξεκληρίζονται από τα χωράφια τους. Καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Α., τα Α βάθμια σωματεία-συλλόγους του δημοσίου τομέα ,την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (Ο.Α.Σ.) και τα πρωτοβάθμια σωματεία της, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και τα σωματεία μέλη της, τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου (Ε.Σ.Α.), τους εργαζόμενους και το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΠΠΥ και των Νοσοκομείων του Νομού μας, ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΛΕΒΕΡΗ 2014 και ΩΡΑ: 7.00 μ.μ. για την οργάνωση της πάλης, πέρνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που θα κορυφωθούν σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, διαδηλώνοντας συνολικά ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) –ΕΕ- κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ,ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΩΡΟΥΣ:
28 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΩΡΑ 10:30 π.μ.
Παράσταση στα γραφεία του Ι.Κ.Α. στην Εθνική Οδό για τη θεώρηση βιβλιαρίων άνευ όρων και προϋποθέσεων, για κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των ανέργων και των οικογενειών τους. 
4 ΜΑΡΤΗ – ΤΡΙΤΗ – ΩΡΑ 10:30 π.μ.
Παράσταση στην ΔΕΗ (Χαριλάου Τρικούπη) και ΔΕΥΑΑ ενάντια στις διακοπές ρεύματος και νερού και τις αυξήσεις των τιμολογίων.
5 ΜΑΡΤΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΩΡΑ 10:30π.μ.
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Αγρινίου, ενάντια στα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς και την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.
6 ΜΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΩΡΑ 10:30 π.μ.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου ενάντια στα χαράτσια (5ευρο) – (1 ευρώ συνταγογράφησης κ.α.) διεκδικώντας ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
7 ΜΑΡΤΗ  - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΩΡΑ 10:30 π.μ.
Παράσταση – κινητοποίηση απαίτησης στα γραφεία του ΟΑΕΔ, διεκδίκησης άμεσων μέτρων ανακούφισης και προστασίας των ανέργων.
8 ΜΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ – ΩΡΑ: 11 ΠΡΩΙ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
8 ΜΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ – ΩΡΑ: 7:00 μ.μ
Εκδήλωση αφιερωμένη στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ στο Παπαστράτειο Μέγαρο με ομιλήτρια την Λιάνα Κανέλλη, Βουλευτής του ΚΚΕ.
ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2014 Αγρίνιο - Το Δ.Σ.