«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη 30χρονος διακινητής ναρκωτικών στην Πάτρα
Στην οικία του δράστη βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και αφορολόγητου καπνού
Συνελήφθη, χθες (27-2-2013) το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών και αφορολόγητου καπνού.
Ειδικότερα...

οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 30χρονος κατείχε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τον εντόπισαν και σε έρευνα που ενήργησαν στην οικία του, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Δέκα φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους 12 γραμμαρίων περίπου,
  • Μια ακόμη συσκευασία με 37 γραμμάρια ηρωίνης,
  • Τέσσερις σακούλες με κάνναβη συνολικού βάρους 522 γραμμαρίων,
  • Ποσότητα αφορολόγητου καπνού βάρους 1.843 γραμμαρίων,
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Ένα σφυρί με υπολείμματα ηρωίνης.
Επίσης κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα ως μέσα επικοινωνίας, το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ και δεκατρείς νάιλον συσκευασίες που χρησιμοποιούσε ο δράστης για να συσκευάζει τα ναρκωτικά.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθείς σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.
Συνελήφθη 41χρονος για κλοπές καταστημάτων στην Πάτρα
Ο δράστης έσπαγε τις τζαμαρίες των καταστημάτων αφαιρώντας χρήματα και τσιγάρα
Συνελήφθη χθες (27-2-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 41 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών σε καταστήματα της Πάτρας.
Ειδικότερα ο 41χρονος χθες τα ξημερώματα διέρρηξε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και ένα ζαχαροπλαστείο στα Ζαρουχλέικα αφαιρώντας μικρό χρηματικό ποσό.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποίησε κατάλληλα στοιχεία, ταυτοποιώντας ως δράστη των κλοπών τον 41χρονο.
Για τον εντοπισμό του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τη σύλληψή του.
Για την διάπραξη των κλοπών ο 41χρονος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία επιλέγοντας καταστήματα με υαλοπίνακες τους οποίους αφού έσπαγε αφαιρούσε χρηματικά ποσά και πακέτα τσιγάρων.
Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί εννέα διαρρήξεις σε καταστήματα στα Ζαρουχλέικα, τις οποίες ο δράστης διέπραξε τον τελευταίο μήνα. Οι διαρρήξεις αυτές αφορούν πέντε πρατήρια υγρών καυσίμων, ένα ζαχαροπλαστείο, ενώ διέρρηξε τρεις φορές το ίδιο κατάστημα πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Υπενθυμίζεται ότι, ο 49χρονος είχε συλληφθεί την 2-11-2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για δώδεκα κλοπές – διαρρήξεις που είχε διαπράξει με την ίδια μεθοδολογία και για τις οποίες είχε προφυλακιστεί (Σχετικό το από 5-11-2012 Δελτίο Τύπου μας).
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου την Τρίτη 4/3/2014 απολογηθεί στον Ανακριτή.