«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη 58χρονου ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή στο Αίγιο

Κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και μία καραμπίνα που κατείχε παράνομα


Σε βάρος του δράστη είχε σχηματιστεί και δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας

Συνελήφθη χθες (16-2-2014) το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 58 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα...
συγγενικό πρόσωπο του 58χρονου, προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου και παρέδωσε δύο πιστόλια και έντεκα φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς στην οικία του δράστη στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα δύο καραμπίνες και 56 φυσίγγια.

Από το έλεγχο των στοιχείων των όπλων προέκυψε ότι, ο 58χρονος κατείχε νόμιμα μόνο τη μια καραμπίνα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 58χρονου είχε προχθές (15-2-2014) σχηματιστεί δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της 49χρονης συζύγου του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών καλωδίων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού από εργοστάσια σε περιοχές των Ιωαννίνων
Οι ανωτέρω κλοπές διαπράχθηκαν από τους τρεις  Ρουμάνους που είχαν συλληφθεί προχθές στο Σαμάρι Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας
Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί και κατασχεθεί χάλκινες καλωδιώσεις που είχαν αφαιρεθεί από υποσταθμό της ΔΕΗ και μηχανήματα έργου στη Μπάφρα Ιωαννίνων
Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, σχετικά με την υπόθεση σύλληψης τριών Ρουμάνων, που εμπλέκονται σε κλοπές χαλκού από περιοχές των Ιωαννίνων (σχετικό το από 15-02-2014  Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας),  εξιχνιάστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις κλοπών καλωδιώσεων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας.
Δράστες των ανωτέρω κλοπών είναι οι τρεις Ρουμάνοι, μέλη σπείρας κλοπών καλωδιώσεων ηλεκτροδότησης, με σκοπό την απόσπαση και εκμετάλλευση του χαλκού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί προχθές (14-02-2014) στο Σαμάρι Αμφιλοχίας, από μεικτό κλιμάκιο Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν συλληφθεί, διότι μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάλκινες καλωδιώσεις, που είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, από υποσταθμό της Δ.Ε.Η. και από μηχανήματα εργοταξίου εταιρείας, στη θέση Κλαριά Μπάφρας Ιωαννίνων.
Ακολούθως, στο πλαίσιο διεξοδικής διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες  έδρασαν με πανομοιότυπο τρόπο  και στις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:
•    Την 23/24-01-2014 αφαίρεσαν από εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος μεγάλη ποσότητα υπόγειας καλωδίωσης.
•    Την 05/06-02-2014, αφαίρεσαν ηλεκτρολογικό και μηχανικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων στην Κληματιά Ιωαννίνων.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές στην Ελίκη Αχαΐας

Δράστης είναι ένας 24χρονος ημεδαπός


Εξιχνιάστηκαν , από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τέσσερις κλοπές, που συνέβησαν, το τελευταίο δίμηνο περίπου, στην Ελίκη Αχαΐας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού Ρομά, για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, πριν τρεις μέρες, ο 24χρονος αφαίρεσε από χωράφι 60χρονου ημεδαπού στην Ελίκη Αχαΐας, 25 σιδερένιους πασσάλους και 40 μέτρα μεταλλικού πλέγματος περίφραξης, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Για την εξιχνίαση της κλοπής και την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, συντονισμένες έρευνες σε επιχειρήσεις εμπορίας ανακυκλώσιμων υλικών της περιοχής, με αποτέλεσμα την ανεύρεση των κλοπιμαίων σε μία από αυτές και την ταυτοποίηση του δράστη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 24χρονος δράστης είχε διαπράξει το τελευταίο δίμηνο περίπου άλλες τρεις κλοπές και συγκεκριμένα :

    Το χρονικό διάστημα από 10 έως 13/2/2014 αφαίρεσε από χωράφι 75χρονου ημεδαπού στην Ελίκη Αχαΐας, 40 μέτρα μεταλλικού πλέγματος περίφραξης, τα οποία κατά την έρευνα βρέθηκαν στην ίδια επιχείρηση εμπορίας ανακυκλώσιμων υλικών και κατασχέθηκαν.
    Το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξε αποθήκη 60χρονου ημεδαπού στην ίδια περιοχή, αφαιρώντας βίδες καλουπιών οικοδομής και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.
    Στα τέλη Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους αφαίρεσε από χωράφι 70χρονου, στην ίδια περιοχή, μεταλλικούς πασσάλους περίφραξης αξίας 400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όλα τα κλοπιμαία που βρέθηκαν κατά τις έρευνες, αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 24χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Συνελήφθη 40χρονoς ημεδαπός στην Κάτω Αχαΐα, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 100.000 ευρώ


Συνελήφθη, σήμερα (17-2-2014), το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 40χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του 40χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 110.426,73 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».