«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Σύλληψη τριών Ρουμάνων για κλοπή χαλκού από υποσταθμό της Δ.Ε.Η.
Οι αλλοδαποί μετέφεραν το χαλκό με το όχημά τους
Για έναν από τους δράστες εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για κλοπές
Συνελήφθησαν χθες (14-2-2014) το πρωί, στο Σαμάρι Αμφιλοχίας, από μεικτό κλιμάκιο Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας και συγκεκριμένα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, τρεις αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 36, 35 και 26 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για...
διακεκριμένη κλοπή μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. που είχε συμβεί την προηγούμενη μέρα σε περιοχή των Ιωαννίνων.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται τέσσερις ακόμα ομοεθνής των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα
χθες (14-2-2014) το πρωί, οι αστυνομικοί στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί όπου βρήκαν μεταξύ άλλων, τρία καρούλια τυλιγμένα με χάλκινο πηνίο, 30 μέτρα χάλκινων καλωδίων περίπου καθώς και μεγάλο αριθμό εργαλείων τα οποία και κατέσχεσαν.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν αφαιρέσει το χαλκό από υποσταθμό της Δ.Ε.Η. στη θέση Κλαριά Μπάφρας Ιωαννίνων, λίγες ώρες πριν συλληφθούν.
Ο χαλκός που κατασχέθηκε αποδόθηκε σε νόμιμο εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η., ενώ το αυτοκίνητό των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του 35χρονου προέκυψε ότι, εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για κλοπές που είχε διαπράξει στην Χώρα του και θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για να εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσής του.
Σημειώνεται ότι το ύψος της ζημιάς που προκάλεσαν οι δράστες ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.
Για τη διακεκριμένη κλοπή οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους σε άλλα αδικήματα συνεχίζονται. 

Συνελήφθη αλλοδαπή οικιακή βοηθός για κλοπή στη Ζαχάρω
Συνελήφθη και ο 59χρονος φίλος της ως ηθικός αυτουργός
Συνελήφθησαν χθες (14-2-2014) το μεσημέρι, στη Ζαχάρω Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, μία 49χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, βάρος της οποίας, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Μαζί με την 49χρονη συνελήφθη και ένας 59χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία και κατοχή εκρηκτικών υλών (κροτίδων).
Ειδικότερα στην 49χρονη αλλοδαπή είχε ανατεθεί τον τελευταίο μήνα η φροντίδα υπερήλικης με προβλήματα υγείας, από τον 58χρονο γιο της. Κατά την παραμονή της στους χώρους του σπιτιού, εντόπισε φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.900 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500, 200 και 100 ευρώ.
Η δράστιδα εκμυστηρεύτηκε στον 59χρονο φίλο της την ύπαρξη του χρηματικού ποσού και εκείνος την έπεισε να το αφαιρέσει.
Για την εξιχνίαση της κλοπής διενεργήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της 49χρονης και σε σωματικό έλεγχο που της πραγματοποίησαν, βρήκαν μέσα στην τσάντα της δύο χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 59χρονου, στη Ζαχάρω Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 2.600 ευρώ που είχαν αφαιρεθεί καθώς και 102 κροτίδες και 60 δυναμιτάκια.
Το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ που κατασχέθηκε αποδόθηκε στον 58χρονο γιο της υπερήλικης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας. 

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές στην Αιτωλοακαρνανία
Οι δράστες μετέφεραν με όχημα τους τρεις ομοεθνείς τους
Συνελήφθησαν χθες (14-2-2014) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο Μεσολόγγι, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιβατηγό αυτοκίνητο των δύο αλλοδαπών, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις ομοεθνείς τους, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης παραμονής στη Χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι οι δύο διακινητές θα λάμβαναν χρήματα, για να μεταφέρουν τους τρεις ομοεθνείς τους από την Αθήνα στην περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.
Σε βάρος των τριών μεταναστών, θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τυχόν απέλαση τους, ενώ το όχημα που οι διακινητές χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά τους κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου. 

Εξιχνιάστηκε η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας 77χρονου, στη Μυρτιά
Δράστης είναι ένας 35χρονος Ρομά ο οποίος και συνελήφθη, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο που χρησιμοποίησε
Το θύμα πυροβολήθηκε δύο φορές, από κοντινή απόσταση, για προστριβές και διένεξης που είχε με το δράστη στο παρελθόν
Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας 77χρονου ημεδαπού στη Μυρτιά Ηλείας.
Για την υπόθεση αυτή, έχει συλληφθεί ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα χθες (15-2-2014) το πρωί, στη Μυρτιά Ηλείας και ενώ ο 77χρονος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, τον πλησίασε ο 35χρονος πυροβολώντας τον δύο φορές με κυνηγετικό όπλο, από κοντινή απόσταση και τράπηκε σε φυγή.
Ο 77χρονος αρχικά διακομίστηκε με όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου και νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, μετέβησαν άμεσα στο σημείο του περιστατικού, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, όπου από ενδελεχή αυτοψία που ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κάλυκες και έναν συγκεντρωτήρα φυσιγγίων.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες προσαγωγές ατόμων και παράλληλες εξετάσεις κυνηγετικών όπλων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της καραμπίνας που χρησιμοποίησε ο 35χρονος και τη σύλληψη του.
Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι, ο 35χρονος είχε δανειστεί παράνομα το κυνηγετικό όπλο, από 30χρονο φίλο του λίγες μέρες πριν.
Ο συλληφθείς, ο οποίος αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Το προανακριτικό έργο ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.