«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Συμπαράσταση φορέων και σωματείων στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών!

Συλλαλητήριο των αγροτών αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Φλεβάρη και ώρα 11,30 π.μ. στην  Κεντρική πλατεία Αγρινίου

 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η Ε.Γ. του ΠΑΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να πάρουν μαχητικά μέρος στο συλλαλητήριο της Ο.Α.Σ. και της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων  το Σάββατο 15 Φλεβάρη  ώρα 11,30 π.μ. στην πλατεία Αγρινίου , εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο αγώνας  μικροαγροτών και εργαζομένων είναι κοινός και...
έχει στόχο την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής ανελέητης επίθεσης  συγκυβέρνησης  (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ)  και της αγροτικής  πολιτικής της Ε.Ε.
ΕΡΓΑΤΙΑ- ΑΓΡΟΤΙΑ μια φωνή , μια γροθιά.

Η Ε.Γ. ΠΑΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   -  ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Ε.Κ.Α καλεί τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών , παίρνοντας μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της Ο.Α.Σ. ( Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων) και της συντονιστικής επιτροπής  μπλόκων, το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Φλεβάρη και ώρα 11,30 π.μ. στην  Κεντρική πλατεία Αγρινίου .

Το Δ.Σ.
 ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Το Σωματείο της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ καλεί τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στην κατασκευή, να πάρουν μέρος αγωνιστικά στο συλλαλητήριο της Ο.Α.Σ. και της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων  το Σάββατο 15 Φλεβάρη και ώρα 11,30 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο .

Το Δ.Σ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΟΕΣΒΔΕΝ εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων  αγροτών, που απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας δίνουν τον αγώνα για την επιβίωση. Που βγαίνουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματά τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων.

Όπως με την νέα ΚΑΠ αλλά και πληθώρα άλλων μέτρων  επιδιώκουν να ξεκληρίσουν με γρηγορότερους ρυθμούς τους μικρομεσαίους αγρότες ,συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών, έτσι και με τα μέτρα για στήριξη της ανταγωνιστικότητας, τσακίζουν τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, για να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων και των μονοπωλίων.

Βλέπουμε τώρα πιο καθαρά ότι με το νέο φορολογικό, τα χαράτσια τα εξοντωτικά πρόστιμα, δεν χτυπάνε μόνο τον κλάδο μας. Μικρέμποροι  εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες, είμαστε το ίδιο θύματα της ανελέητης επίθεσης που μας κάνουν τα μονοπώλια και θεσμοθετούν κυβέρνηση ΕΕ. Όπως χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις αυξημένες εισφορές του ΟΓΑ, έτσι και εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας παραμένουν ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΑΕΕ.
Είναι η πολιτική που έχει προκαλέσει 1,5 εκατ. άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, τους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει, άγρια, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους στέλνει στον καιάδα της ανεργίας. Είναι η πολιτική που με τα δικαστήρια και την εφορία υλοποιεί την βαρβαρότητα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Οι αιτίες των προβλημάτων μας είναι κοινές γι αυτό και οι αγώνες μας πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή την βαρβαρότητα και να παλέψουμε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας, να απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Δυναμώνουμε το αγωνιστικό μέτωπο αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, συνταξιούχων, γυναικών, που συμμαχούν και συμπαρατάσσονται. Όλοι μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και στηρίζει τον αγώνα τους.
Όπως οι εκπαιδευτικοί και άλλοι κλάδοι εργαζομένων ένοιωσαν στο πετσί τους τη μνημονιακή βαρβαρότητα με μείωση μισθών 40% και..... διαθεσιμότητες – απολύσεις έτσι και οι αγρότες βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις που τους οδηγούν στην απόγνωση.

Στο πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές για τον παραγωγό, στην αδυναμία χρηματοδότησης, στην απειλή των πλειστηριασμών ήρθε να προστεθεί και η άγρια φορολόγηση του εισοδήματος τους και μάλιστα από το 1ο ευρώ.

Είναι προφανές ότι αυτά τα μέτρα, αν ισχύσουν, δίνουν την χαριστική βολή στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας.

Η μόνη ελπίδα είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που θα γίνει μόνο μέσα από αγώνες με μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Σήμερα είναι τα αδέλφια μας οι αγρότες, αύριο θα είμαστε εμείς.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Καραμητσόπουλος Γιώργος Μπέστιας