«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη άλλος ένας διακινητής ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 360 γραμμάρια κάνναβης και 85 κροτίδες

Συνελήφθη χθες (29-4-2013) το απόγευμα, στη Γαστούνη, από Αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας  27 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση  ναρκωτικών ουσιών και κατοχή κροτίδων.

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου,  αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, ενήργησαν έρευνα στην...
  οικία του 27χρονου στη Γαστούνη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου  βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

• Μια σακούλα με κάνναβη βάρους 360 γραμμαρίων
• Μια ηλεκτρονική ζυγαριά με ίχνη κάνναβης
• Ογδόντα πέντε κροτίδες
• Ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε  ο 27χρονος ως μέσο  συνεννόησης για τη διάθεση των ναρκωτικών

Μαζί με τον 27χρονο συνελήφθη και ένας 36χρονος ημεδαπός ο οποίος λίγη  ώρα πριν είχε προμηθευτεί από αυτόν τρεις συσκευασίες με  μικροποσότητες κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Συνελήφθη 20χρονος για κατοχή ασυρμάτου στην Πάτρα

Συνελήφθη προχθές (27-4-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς  της Άμεσης  Δράσης Πατρών,  ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 20 ετών, σε  βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας  περί ερασιτεχνικών και πειραματικών σταθμών, ασυρμάτων και ειδικών  ραδιοδικτύων.

Ειδικότερα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, της Άμεσης   Δράσης Πατρών, στο όχημα του 20χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν έναν  ασύρματο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη 20χρονος για αρπαγή τσάντας στην Πάτρα

Συνελήφθη χθες (28-4-2013) το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς  της Άμεσης  Δράσης Πατρών,  ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 20 ετών, σε  βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή τσάντας και κατοχή  ναρκωτικών.

Ειδικότερα ο δράστης κινούμενος με δίκυκλο, αφαίρεσε την τσάντα  54χρονης πεζής, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό  των 40 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη,  ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης  Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του λίγη ώρα  αργότερα.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε στον 20χρονο οι Αστυνομικοί βρήκαν 
και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο του Ακτίου

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με πλαστά  ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν προχθές (27-4-2013) το απόγευμα, στο Αεροδρόμιο του  Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δύο  αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 21 ετών, σε βάρος των  οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών  ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, οι δυο αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από  το Άκτιο με προορισμό το Ντισελντορφ της Γερμανίας επιδεικνύοντας κατά  τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, πλαστά διαβατήρια  Πακιστανικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας  ενώ τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν.


Συνελήφθη ο δράστης της από (11-12-2012) ένοπλης ληστείας σε βάρος  ηλικιωμένων στη Κάτω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθη χθες (29-4-2013) το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από  Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας,  ηλικίας 38 ετών κατηγορούμενος για τη διάπραξη ένοπλης ληστείας που  συνέβη πριν πέντε μήνες περίπου, σε βάρος ηλικιωμένων στην Κάτω  Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά από την μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας  Μεσολογγίου, για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε εκδοθεί από τον κ.  Ανακριτή Μεσολογγίου ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 38χρονου ενώ είχε  σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος ενός 30χρονου ιδιοκτήτη  ενεχυροδανειστηρίου στο Μεσολογγι για αποδοχή και διάθεση κλοπιμαίων.

Ειδικότερα την 11-12-2013 το απόγευμα ο 38χρονος μαζί με ένα ακόμα  άτομο, που αναζητείται από τις Αρχές, έχοντας καλυμμένα τα  χαρακτηριστικά των προσώπων τους μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένων στη  Κάτω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας όπου με την απειλή κυνηγετικού όπλου  τους οδήγησαν στο ημιυπόγειο του σπιτιού αφαιρώντας τους το χρηματικό  πόσο των 11.500 ευρώ, δυο βιβλιάρια καταθέσεων και ένα χρυσό σταυρό.

Έπειτα οι δράστες μετέβησαν στο ενεχυροδανειστήριο του 30χρονου στο  Μεσολόγγι όπου πούλησαν το χρυσό σταυρό που μόλις είχαν αφαιρέσει  χωρίς η συναλλαγή να καταγραφεί από τον ενεχυροδανειστή στο σχετικό  βιβλίο της επιχείρησης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου  και κρατείται προκειμένου οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή.

Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής  Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών παρέχουμε προς τους  ηλικιωμένους, κυρίως πολίτες, τις κάτωθι συμβουλές :
• Να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε άγνωστα άτομα.
• Να ασφαλίζουν καλά το σπίτι τους ιδίως όταν κοιμούνται ή όταν 
πρόκειται να απουσιάσουν.
• Να μη τοποθετούν τα χρήματά τους σε τσέπες του παντελονιού ή  εξωτερικές των ενδυμάτων τους όταν είναι σε χώρους με συνωστισμό ή  χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης να κρατούν την τσάντα  τους  μπροστά τους και να φροντίζουν να είναι κλειστή.
• Να μη πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν  είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους,  προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων,  ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό  των συγγενικών τους προσώπων. • Να έχουν πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να  επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί  συγγενείς κ.α.).


Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα
Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από αύριο (30.04.2013) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 29.04.2013.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 29.04.2013.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
•    Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
•    Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
•    Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
•    Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
•    Μη καταβολή τέλους διοδίων.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.


Άλλοι τριάντα ένα (31) αλλοδαποί πολίτες διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους
Επιπλέον τριάντα ένα (31) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 27-04-2013, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.                                                      
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν είκοσι τέσσερις (24) πολίτες Αλβανίας, ένας (1) πολίτης Αλγερίας, ένας (1) πολίτης Αιγύπτου, ένας (1) πολίτης Βουλγαρίας, ένας (1) πολίτης Ιράν, ένας (1) πολίτης Ρουμανίας, ένας (1) πολίτης Σρι Λάνκα και ένας (1) πολίτης Γερμανίας, για τους οποίους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους πραγματοποιήθηκε οδικώς μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, για τους είκοσι τέσσερις (24) Αλβανούς υπηκόους ενώ για τους υπόλοιπους αλλοδαπούς πραγματοποιήθηκε μέσω εμπορικών πτήσεων από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.


Εξιχνιάστηκαν δώδεκα ζωοκλοπές στην Ηλεία

Δράστης είναι ένας 30χρονος Αλβανός

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Πύργου, δώδεκα ζωοκλοπές οι οποίες είχαν διαπραχθεί τους τελευταίους  οκτώ μήνες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου και σχηματίστηκε  δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, υπηκόου Αλβανίας, ηλικίας 30  ετών και ενός ακόμη συνεργού του, που αναζητείται από τις Αρχές, για  διάπραξη ζωοκλοπών κατʼ εξακολούθηση.

Ειδικότερα ο 30χρονος ο οποίος πλέον διαμένει μόνιμα στην Αλβανία,  τους τελευταίους οκτώ μήνες, επέστρεφε σε τακτά χρονικά διαστήματα  στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε περιοχές κοντά στο Πύργο όπου παρέμενε  από μια έως τρεις ημέρες αφαιρώντας κατά περίπτωση μικρό αριθμό  αμνοεριφίων και αιγών.

Όλα τα ζώα που έκλεβε ο 30χρονος, τα μετέφερε με Ι.Χ. Επιβατηγό  αυτοκίνητο, ζωντανά στην Αλβανία, όπου τα μεταπωλούσε προοριζόμενος το  παράνομο οικονομικό όφελος.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν  εξιχνιαστεί δώδεκα ζωοκλοπές στις οποίες ο δράστης είχε αφαιρέσει  συνολικά πενήντα τέσσερα ζώα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία  Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ το όχημα του 30χρονου κατασχέθηκε ως μέσο 
διάπραξης αδικήματος.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.
Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (7) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και ένα (1) αγροτικό συνεταιρισμό
Βεβαιώθηκαν (4) παραβάσεις της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας
Στον αριθμό 11012 και στα e-mail s 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις
Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησε, το Σαββατοκύριακο (27 και 28 Απριλίου), η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και αγροτικούς συνεταιρισμούς, στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε συνολικά εννέα (9) ελέγχους, σε επτά (7) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας και ένα (1) αγροτικό συνεταιρισμό.
Διαπιστώθηκαν σε τέσσερις (4) περιπτώσεις παραβάσεις της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Πιο αναλυτικά το Σάββατο (27-04-2013) οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν :
·        ελέγχους σε πέντε (5) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπου σε μία από αυτές βεβαιώθηκε παράβαση σχετικά με μη καταχώρηση (5) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.

Την Κυριακή (28-04-2013) πραγματοποίησαν:
·        ελέγχους σε τρεις (3) εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και ένα (1) αγροτικό συνεταιρισμό, όπου βεβαιώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις σχετικά με μη καταχώρηση (15) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.
Οι σχετικές εκθέσεις θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τη βεβαίωση και επιβολή διοικητικών προστίμων.
Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.