«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη 49χρονος στο Νεοχώρι για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν 26 δενδρύλλια κάνναβης.  


Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 49 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για...
καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία καθώς και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους, εντόπισαν τον 49χρονο να ποτίζει σε αγρόκτημα του, στη θέση Μαγούλες Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας, είκοσι έξι συνολικά φυτά κάνναβης από τα οποία τα είκοσι τρία ήταν σε φυτώρια.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε παρακείμενη αποθήκη του 49χρονου, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο το όποιο κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ τα δενδρύλλια κατασχεθήκαν.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ -ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ανακοινώνεται ότι χθες (17-5-2013) και από 23:00 ώρα πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Πάτρα, με ειδικότερο αντικείμενο την πρόληψη περιστατικών διακίνησης ναρκωτικών και την καταπολέμηση της ηχορύπανσης.

Βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ πραγματοποιήθηκε και έλεγχος σε υπαίθρια μουσική εκδήλωση, που είχαν διοργανώσει 40 περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με χρήση μεγαφωνικής εγκατάστασης στο χώρο της Πλατείας.

Οι διοργανωτές συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών, διέκοψαν την μουσική, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε μήνυση στον χειριστή των ηχητικών μηχανημάτων, καθότι η εκδήλωση πραγματοποιείτο χωρίς σχετική έγκριση του Δήμου Πατρέων.

Μετά την πάροδο περίπου μισής ώρας στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως συγκεντρώθηκαν περίπου (200) άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συνέχισαν την υπαίθρια μουσική εκδήλωση, διαταράσσοντας εκ νέου την κοινή ησυχία των πολιτών.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων και πριν την είσοδο τους στην Πλατεία, τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν απρόκλητα και με σφοδρότητα, κατά των αστυνομικών, εκσφενδονίζοντας πέτρες, βόμβες μολότοφ, κροτίδες, φωτοβολίδες, κ.λ.π αντικείμενα. Τα άτομα απωθήθηκαν με την αναγκαία χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Συνολικά προσήχθησαν δεκαοκτώ άτομα από τα οποία συνελήφθησαν δυο για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αντίστασης, του εμπρησμού, της παράνομης βίας, των διακεκριμένων φθορών και της διατάραξης κοινής ειρήνης. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μια Τράπεζα, ένα κατάστημα πώλησης ενδυμάτων, οκτώ σταθμευμένα αυτοκίνητα και εννέα κάδους απορριμμάτων.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.


Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή

Συνελήφθη σήμερα (18-5-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ένας 32χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της Γέφυρας Αχελώου, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μεταλλικό γκλοπ μήκους 60 εκατοστών στην άκρη του οποίου υπήρχε μικρή λάμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Συνελήφθησαν δυο ανήλικες στη Πάτρα, που αφαιρούσαν χρήματα από ηλικιωμένους

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις

Συνελήφθησαν χθες (16-5-2013) το πρωί, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 16 και 13 ετών οι οποίες αφαιρούσαν χρήματα από ηλικιωμένους.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και μια ακόμα 16χρονη ομοεθνή τους η οποία αναζητείται από τις Αρχές.

Ειδικότερα χθες (16-5-2013) το πρωί, οι τρεις δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν έναν 84χρονο ημεδαπό ο οποίος ήταν πεζός αφαιρώντας του το χρηματικό πόσο των 350 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή μετέβησαν άμεσα στο σημείο της κλοπής, όπου μετά από μικρές αναζητήσεις εντόπισαν τις δυο από τις τρεις ανήλικες και τις συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες οι τρεις δράστιδες είχαν διαπράξει άλλες τρεις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Πάτρα, αφαιρώντας συνολικά από αυτούς το χρηματικό πόσο των 645 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Για την διάπραξη των κλοπών οι δράστιδες είτε ασκούσαν σωματική βία αιφνιδιάζοντας τους παθόντες είτε τους αφαιρούσαν χρήματα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα προσπαθούν να τους αποσπούν χρηματικά ποσά, συνιστά - παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους στα εξής :
•    Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
•    Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
•    Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
•    Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα - εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
•    Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
•    Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•    Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
•    Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας αφαίρεσης χρημάτων σε βάρος σας