«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη αλλοδαπός λαθρέμπορος στην Βάρδα Κατασχέθηκαν 8.000  λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (25-5-2013) αργά το βράδυ, στη Βάρδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Ρουμανίας ηλικίας 24 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, στα πλαίσια ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας ενήργησαν έρευνα στο όχημα του 24χρονου όπου βρήκαν και...
κατέσχεσαν τετρακόσια πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Κανένα από τα πακέτα που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Συνελήφθη αλλοδαπή στη Πάτρα, για ληστεία σε ηλικιωμένη

Συνελήφθη χθες (25-5-2013) το πρωί, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 20 ετών σε βάρος της οποίας και δυο ακόμα συνεργών της σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης.

Ειδικότερα οι τρεις δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν μια  78χρονη ημεδαπή και αφού την ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής  βίας της αφαίρεσαν μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό και  τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που περιπολούσαν στη περιοχή μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου συνέλαβαν την 20χρονη.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η μια εκ των δυο συνεργών  της συλληφθείσας είναι μια 13χρονη επίσης υπήκοος Ρουμανίας η οποία  αναζητείται από τις Αρχές.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών  ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της συνεχίζονται.



Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Πάτρα 
Κατά τους χθεσινοβραδινούς ελέγχους, σε έξι καταστήματα, συνελήφθησαν πέντε άτομα ενώ προσήχθησαν είκοσι δυο
Διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής, της εργατικής και της υγειονομικής  νομοθεσίας
Συνέδραμε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και οι Υποδιευθύνσεις Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος & Εμπορίας Ανθρώπων και Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής
Σήμερα (26-5-2013) πολύ νωρίς το πρωί, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αντιμετώπισης της παραβατικότητας, πραγματοποίησε μια ακόμα ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με τη συνδρομή αστυνομικών εξειδικευμένων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και των Υποδιευθύνσεων Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος & Εμπορίας Ανθρώπων και Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : 63 άτομα και 6 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Προσήχθησαν : 22 άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν  : 5 ημεδαποί για φορολογικές παραβάσεις.
Βεβαιώθηκαν : διοικητικές παραβάσεις για ανασφάλιστη εργασία είκοσι εννέα (29) συνολικά ατόμων καθώς και έξι παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα οι φορολογικές παραβάσεις αφορούν την μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης ύψους 3.900 ευρώ περίπου, ενώ οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας αφορούν την μη επίδειξη Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και το Ι.Κ.Α για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν αμείωτα καθότι αποσκοπούν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώνουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.