«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 1. Σύλληψη δυο ημεδαπών στο Αγρίνιο για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (14-5-2013) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 43 και 33 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι δυο δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε επιχείρηση πώλησης επίπλων στο Αγρίνιο όπου εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη έλλειψη προσοχής του ιδιοκτήτη αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 800 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Από την μεθοδική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι δυο ημεδαποί οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που είχε αφαιρέσει ο οποίος αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

 2. Εξιχνίαση κλοπής στο Αγρίνιο

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, κλοπή η οποία συνέβη πριν μια εβδομάδα περίπου, σε εργοστάσιο στο Αγρίνιο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα την 7-5-2013 το μεσημέρι, ο δράστης διέρρηξε το παράθυρο εργοστάσιου επεξεργασίας ελαίων στο Αγρίνιο και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 1200 ευρώ.

Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 44χρονος ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν τόσο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που είχε αφαιρέσει όσο και ένας ακόμα ο οποίος ερευνάται εάν τυγχάνει προϊόν κλοπής.

Ο δράστης που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
 Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές στο Αιτωλικό
Οι δράστες αφαιρούσαν χαλκό από αντλιοστάσιο της περιοχής

Συνελήφθησαν χθες (14-5-2013) αργά το βράδυ, στη Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 43, 33 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν με δυο οχήματα σε αντλιοστάσιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στη θέση Τσερόντας Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας όπου αφού παραβίασαν την περίφραξη, επιχείρησαν να αφαιρέσουν αντικείμενα που περιείχαν χαλκό.
 Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από το φύλακα του αντλιοστασίου και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.

Κατά τις αστυνομικές αναζητήσεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Επίσης κατασχέθηκαν τα δυο οχήματα των δραστών ως μέσα τέλεσης αδικήματος.
 Έπειτα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού  προέκυψε ότι πριν τρεις μέρες (12-5-2013) αργά το βράδυ οι τρεις συλληφθέντες είχαν διαρρήξει ξανά το ίδιο αντλιοστάσιο αφαιρώντας καλώδια, πυκνωτές, ασφαλειοαποζεύκτες και ρελέ συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Η προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.
 Συνελήφθη ημεδαπός στην Πάτρα, για παράνομη κατοχή ασυρμάτων
Κατασχεθήκαν δυο ασύρματοι και πέντε μαχαίρια
 Συνελήφθη χθες (14-5-2013) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 46 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων - ειδικών ραδιοδικτύων και παράνομη οπλοκατοχή.
 Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
•    Μια βάση ασυρμάτου με « press » ομιλίας
•    Ένα ασύρματο « cb » με ενισχυτή
•    Δυο κεραίες ασυρμάτων οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο ουρανό του αυτοκινήτου
•    Ένα μαχαίρι με μήκος λάμας δεκατεσσάρων εκατοστών
•    Τέσσερις πτυσσόμενοι σουγιάδες
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (14-5-2013) αργά το βράδυ, στο Αίγιο, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας,  ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 34 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στο όχημα του 34χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν μια ξύλινη ράβδο (γκλοπ).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου.


Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στην Κάτω Αχαΐα, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 110.000,00 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (15-5-2013) το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 52χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 52χρονου, που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας αγροτικών προϊόντων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 114.932,15 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».


Άλλοι εβδομήντα ένα (71) αλλοδαποί πολίτες διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους
Επιπλέον εβδομήντα ένα (71) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (14-05-2013), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν εξήντα εννέα (69) πολίτες Πακιστάν, ένας (1) πολίτης Αλγερίας και ένας (1) πολίτης Ιράκ, για τους οποίους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους πραγματοποιήθηκε με πτήση charter για τους (69) πολίτες Πακιστάν και με εμπορικές πτήσεις για τους υπόλοιπους δύο, από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.