«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κουτσούμπας: Τσιράκια του συστήματος η Χρυσή Αυγή


«Η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκια του συστήματος, αποτελεί ναζιστικό και επικίνδυνο μόρφωμα, υπάρχει ανοχή σε αυτήν από το πολιτικό σύστημα και μπορεί να έχει ρόλο και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος«.
Αυτό τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΝΕΤ.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί από το μαζικό κίνημα με ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους, προσθέτοντας: «επειδή υπάρχουν και ποινικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον υπάρχοντα νόμο, μπορεί να χρειαστεί και κάτι επιπλέον, αλλά αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο».
Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ «κλείνει ερμητικά την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Κουτσούμπας είπε...
ότι η μετάλλαξή του είναι συνεχής, πρόσθεσε ότι «παίρνει τα πιο κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ και στο πως πολιτεύεται ως αντιπολίτευση και στο πως θέλει να χειραγωγήσει το κίνημα» και σημείωσε ότι «έχει συνεχή αλλαγή θέσεων σε κομβικά ζητήματα».
Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο  ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ενσωματώνει οδηγία της ΕΕ που δεν αφορά μόνο τον ρατσισμό, αλλά ενσωματώνει τις θεωρίες περί «δύο άκρων», εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, τον Χίτλερ με τα εκατομμύρια θυμάτων του αντιφασιστικού αγώνα, ενώ αφορά και ζητήματα πολιτικής διαφώτισης, και συζήτησης για την ταξική πάλη, ενω για το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτων ο κλ. Κουτσουμπας είπε ότι «είναι θέμα κοινής λογικής το να μην οπλοφορεί κανείς βουλευτής μέσα στην Βουλή, σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ».
Διαβάστε επίσης
Νέα μείωση των συντάξεων «βλέπει» ο ΓΓ του ΚΚΕ

 www.aftodioikisi.gr