«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Ν. Μωραΐτης: Η συγκυβέρνηση μοχθεί για τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους (VIDEO)


Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης, στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, στάθηκε στη συνεχή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - – κεφαλαίου στην Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, της φοροληστείας των λαϊκών νοικοκυριών, καθώς και στην τραγική κατάσταση της φτωχής αγροτιάς...

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι φτωχοί ψαράδες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και οδηγούνται σε βίαιο ξεκλήρισμα τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η ΚΑΠ της ΕΕ σε συνδυασμό με την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειές της που φορτώνονται στο λαό, σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από τον πρωτογενή τομέα.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις καταστροφικές συνέπειες της διάλυσης της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία είναι υποθηκευμένο το 70% της αγροτικής γης και των υποδομών.
Απευθυνόμενος στη συγκυβέρνηση υπογράμμισε ότι «αυτούς που προσπαθείτε να σώσετε, που πραγματικά μοχθείτε, είναι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι. Δεν είναι οι άνθρωποι του μόχθου. Αυτούς τους καταδικάζετε στη φτώχεια, στην εξαθλίωση. Γι' αυτό το ΚΚΕ προτείνει στα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα. Να δουν σήμερα ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος. Να συγκροτήσουν την πλατιά λαϊκή συμμαχία που θα έχει στόχο τη σύγκρουση, τη ρήξη, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, της ΕΕ, των κυβερνήσεων, των κομμάτων του κεφαλαίου. Η πάλη για μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».