«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τριήμερο αστυνομικών εξορμήσεων στην Περιφέρεια (17 έως 19 Μαΐου 2013)

Οι εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη μορφή
έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων και είχαν σημαντικά αποτελέσματα

Εκτεταμένες αστυνομικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 17 έως 19 Μαΐου 2013 (Παρασκευή έως και Κυριακή), σε όλες οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης).

Οι εξορμήσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονήσει το...
Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος

Συμμετείχε προσωπικό από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών, Υπηρεσιών Αλλοδαπών κ.λπ. ενώ κατά περίπτωση, συνέδραμαν και συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.

Πιο αναλυτικά  στις εξορμήσεις αυτές:

·        Διατέθηκαν (3.249) αστυνομικοί και (1.167) οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια.

·        Ελέγχθηκαν (17.805) άτομα, καθώς και (14.084) οχήματα συνολικά σε όλη την Επικράτεια.

·        Προσήχθησαν (1.921) άτομα (1.089 ημεδαποί και 832 αλλοδαποί).





·         Διαπιστώθηκαν συνολικά (5.873) παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν αντίστοιχα και διοικητικές παραβάσεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διοικητικές – Δημοτικές Αρχές.

·         Συνελήφθησαν (410) άτομα για διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν (2) άτομα για ληστείες, (10) για κλοπές και διαρρήξεις, (140) για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, (64) διωκόμενοι με διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα ή κακουργήματα, (1) για παραβάσεις που αφορούν στο λαθρεμπόριο, (165) για διάφορα ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, κ.λπ.

·         Συνελήφθησαν (24) άτομα για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά και κατασχέθηκαν περίπου ένα (1) κιλό κάνναβης και μικροποσότητες ηρωίνης  και άλλων ναρκωτικών ουσιών,

·         Κατασχέθηκαν επίσης (39) ναρκωτικά χάπια, το ποσό των (766) ευρώ, (21) όπλα διαφόρων τύπων,(1.456) φυσίγγια, (7) καπνογόνα, (2) παιγνιομηχανήματα, (2) κινητά τηλέφωνα, (2) οχήματα  και πάνω από (400) είδη παρεμπορίου και λαθρεμπορίου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές  εξορμήσεις – επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού και παραγραμματισμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.