«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κάτω τα Χέρια από τις Συλλογικές συμβάσεις

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση»
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Πέμπτη 23 Μάη στην κεντρική πλατεία Αγρινίου στις 8μμ.
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για μαχητικό και ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της Εθνικής γενικής συλλογικής Σύμβασης εργασίας. Τώρα πριν είναι αργά να απορρίψουμε τον σφαγιασμό της.

Κάτω τα Χέρια από τις Συλλογικές συμβάσεις.

Εδώ και τώρα να υπογραφτεί η ΕΓΣΣΕ...


Η μεγαλοεργοδοσία ζητά την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, να αντικατασταθούν με τις επιχειρησιακές και τις ατομικές συμβάσεις παράλληλα  θέλουν να απαλλαχτούν από την πίεση της οργανωμένης πάλης και την δράση των ταξικών σωματείων, αφού θα μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας με τον εργαζόμενο που σημαίνει ότι θα  είμαστε έρμαια στις διαθέσεις της.

Με πρόσχημα την ανεργία, ζητούν τη σφαγή στο μεροκάματο, προσβλέποντας στις νέες βάρδιες των εργαζομένων. Μας  θέλουν κακοπληρωμένους  χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους «άθλιους» να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Όλα αυτά λένε μεγαλοεπιχειρηματίες και κυβέρνηση είναι για να έρθει ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη όμως που ονειρεύονται περνάει μέσα από τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας και την εξαθλίωση της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Καταργούν επιδόματα, δώρα, άδειες θέλουν απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις καταργούν την Κυριακή αργία, όλα αυτά γίνονται για ένα και μόνο λόγο για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα κέρδη τους.

Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!!!

Αν δεν τους σταματήσουμε η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Εθνικής γενικής συλλογικής Σύμβασης εργασίας και κλαδικής σύμβασης με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση της ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη  για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

Κανείς να μην μείνει μόνος του, σπάσε τον φόβο οργανώσου στο σωματείο. Δυναμώνουμε την οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς. Είναι στο χέρι μας να μην εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα μας. Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει, εμείς έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Πέμπτη 23 Μάη στην κεντρική πλατεία Αγρινίου στις 8μμ.