«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

...να ξεκληριστούν όσοι φτωχοί αγρότες απέμειναν!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση καθώς σχεδιάζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να επεκτείνει και στα αγροτεμάχια το χαράτσι που ξεκίνησε από τα ακίνητα και τη λαϊκή κατοικία μέσω ΔΕΗ, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των φτωχών αγροτών, αλλά και για να εξαναγκάσει μέσα από μαζικές αγοραπωλησίες να συγκεντρωθεί η γη στους μεγαλοκαπιταλιστές. Η σχετική κυβερνητική διάψευση έρχεται μόνο να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».

Στόχος της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης είναι...
με εργαλείο τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, που ισοδυναμεί με το να πληρώνουν ενοίκιο για τα ίδια τα χωράφια τους, να εντείνει τη συγκέντρωση της αγροτικής γης στις μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις και ταυτόχρονα να ξεκληριστούν όσοι φτωχοί αγρότες απέμειναν, αφού θα αναγκαστούν να πουλήσουν αντί «πινακίου φακής» τα χωράφια τους. Έτσι υλοποιείται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, που είναι οι κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. 

Η λαϊκή συμμαχία  εργατών - αγροτών - αυτοαπασχολούμενων - νέων και γυναικών της λαϊκής οικογένειας μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την σφοδρή αντιαγροτική - αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση.