«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με την εγκληματική οργάνωση που πουλούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας

 Κατασχεθήκαν επιπλέον 190 γραμμάρια ηρωίνης και 48 γραμμάρια μεθαδόνης

Έως τώρα έχουν συλληφθεί εννέα μέλη της οργάνωσης από τα οποία τα επτά έχουν ήδη προφυλακιστεί ενώ έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 2,5 κιλά ηρωίνης και 5 κιλά κάνναβης.

Συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, σχετικά με την εξάρθρωση πολυμελής εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στη πώληση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
 Για την υπόθεση αυτή είχαν συνελήφθη την 30.04.2013, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και έξι (6) ημεδαποί ηλικίας από 50 έως 28 ετών ενώ η δικογραφία που είχε σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλάμβανε επιπλέον και άλλα επτά (7) άτομα ηλικίας από 36 έως 28 ετών, που αναζητούνται από τις Αρχές (Σχετικό το από 1-5-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από ενδελεχή πολύμηνη έρευνα τους, εντόπισαν σε διαμορφωμένο χώρο που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη σίτιση πουλερικών και αιγοπροβάτων άλλη μια καβάτζα αποθήκευσης ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν μέσα σε νάιλον σακούλα θαμμένα στο έδαφος και κατασχέθηκαν τα εξής :

•    Δεκαεννέα ισοβαρείς συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 190 γραμμαρίων
•    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
•    Ένα γυάλινο βάζο που περιείχε τρεις συσκευασίες με τρίμματα και τμήματα δισκίων μεθαδόνης συνολικού 48,1 γραμμαρίων.

Επίσης κατασχέθηκε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο μεταφοράς για την πώληση  των ναρκωτικών.

Από τις έως τώρα έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, έχουν συλληφθεί εννέα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τα οποία τα επτά έχουν ήδη προφυλακιστεί ενώ αναζητούνται επτά ακόμα συνεργοί τους των όποιων τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές.

Επίσης έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων περισσότερα από 2,5 κιλά ηρωίνης και 5 κιλά κάνναβης καθώς και ηλεκτρονικές ζυγαριές και πληθώρα συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.