«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Εξιχνιάστηκε η διακεκριμένη κλοπή στα Ρέθα Αιτωλ/νίας

 Εξιχνιάστηκε από τις Αστυνομικές Αρχές η διακεκριμένη κλοπή Ιερών λειψάνων και κειμηλίων από την Ιερά Μονή ‘’Γεννήσεως Θεοτόκου’’ στα Ρέθα Αιτωλοακαρνανίας.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει λείψανα δεκατριών συνολικά Αγίων και σκεύη αναγκαία για τη θεια λειτουργία.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών, ενώ κατασχέθηκε το σύνολο των λειψάνων που είχαν αφαιρεθεί...

Εξιχνιάστηκε, μετά από επισταμένες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, κλοπή Ιερών λειψάνων και κειμηλίων η οποία είχε συμβεί πριν ένα μήνα περίπου από την Ιερά Μονή ‘’Γεννήσεως Θεοτόκου’’ στα Ρέθα Αιτωλοακαρνανίας.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 39 και 37 ετών για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα την 26-3-2012 το βράδυ, οι δράστες παραβίασαν το παράθυρο της Ιεράς Μονής ‘’Γεννήσεως Θεοτόκου’’ στην περιοχή Ρέθα Αιτωλοακαρνανίας και αφαίρεσαν :

·        Δύο λειψανοθήκες με λείψανα δεκατριών συνολικά Αγίων.
·        Ένα ασημένιο αφιέρωμα.
·        Ένα δισκάριο.

Στη συνέχεια οι δράστες μετέβηκαν στο νάρθηκα του Ναού όπου σκάβοντας αποκόλλησαν μία πέτρινη πλάκα δαπέδου.

Από την μεθοδική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και τις Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι δύο ημεδαποί.

Έπειτα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν προκύψει, βρήκαν όλα τα λείψανα των Αγίων που είχαν αφαιρεθεί, καθώς και ένα τμήμα της μίας λειψανοθήκης, τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στην ηγουμένη της Μονής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών τους.

Την προανάκριση και το ερευνητικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.