«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Νέα κινητή μονάδα διακομιδής στη Ναύπακτο

Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο ενισχύει τον Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπάκτου. Το νέο όχημα παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, με το Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση, στο Δημαρχείο της πόλης.
«Ένα από τα σύγχρονα ασθενοφόρα – Κινητής Μονάδας που προέρχεται από τη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παραδόθηκε στον Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπάκτου στα πλαίσια του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού που υλοποιεί η Διοίκηση του ΕΚΑΒ. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και πολυάριθμοι επισκέπτες της ιστορικής Ναυπάκτου μπορούν να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ.
Σε ό,τι αφορά τον Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπάκτου, ανακοίνωσε ότι μετά την παραλαβή του σύγχρονου ασθενοφόρου, ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό. Επίσης τόνισε ότι σε συνεργασία με την ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας δρομολογούνται άμεσα οι διαδικασίες για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπάκτου.
«Η ενίσχυση του Τομέα ΕΚΑΒ με το νέο και σύγχρονο όχημα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας του Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπάκτου, αφού βοηθά στην ασφαλέστερη μεταφορά των ασθενών προς τις υγειονομικές μονάδες και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας,», δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «το Υπουργείο Υγείας και ο Υφυπουργός κ. Σαλμάς δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε η Ναύπακτος να αποκτά σύγχρονες και λειτουργικές δομές υγείας που απευθύνονται σε ευρεία πληθυσμιακή και γεωγραφική ζώνη».
Το νέο ασθενοφόρο προέρχεται από τα 100 νέα οχήματα που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο ΕΚΑΒ στις 28 Ιανουαρίου 2009.
Να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο στο Γραφείο του Δημάρχου Ναυπάκτου με την παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ οι εργαζόμενοι τον είχαν ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου και του Προέδρου του ΕΚΑΒ, αλλά και τη στήριξη του Δημάρχου για την επίλυση των προβλημάτων και την αναβάθμιση των υποδομών του Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπάκτου, καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.