«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για την κυριαρχία του πανανθρώπινου ΕΜΕΙΣ.

Μεγάλη και πολυπληθής υπήρξε η προσέλευση των πολιτικών φίλων του Παναγιώτη Κουρουμπλή από όλη την Αιτωλοακαρνανία, χθες 24 Αυγούστου στο ARENA CLUB του Αγρινίου, όπου ήρθαν να του ευχηθούν και να πιουν μαζί του ένα ποτό, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη σύντομη ομιλία του, αφού ξεκίνησε με ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε εκείνους που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές ιδιαίτερα στην Αττική, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και τον καθένα ξεχωριστά για την παρουσία τους αυτή την βραδιά.
Ιδιαίτερη υπήρξε η αναφορά του στους νεολαίους, των οποίων ήταν έντονη η παρουσία τους.
Απευθυνόμενος στους παριστάμενους είπε, πως θέλει να ζει τον παλμό, την αγωνία και την ανησυχία των νέων γιατί έτσι μόνο μπορεί κανείς να νιώθει πάντα νέος (άλλωστε, η πρώτη του πολιτική ομιλία ως πρωτοετής φοιτητής υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων φοιτητών στο Αγρίνιο είχε ως τίτλο «οι Έλληνες νέοι είναι σήμερα περισσότερο θαρραλέοι και υπεύθυνοι»).
Οι νέοι της εποχής μας, ενώ διαθέτουν τα περισσότερα προσόντα από κάθε άλλη γενιά, ζουν το μαρτύριο της παρατεταμένης εφηβείας γιατί η κοινωνία μας τους προσφέρει τις λιγότερες ευκαιρίες. Παρότρυνε τους νέους να αντισταθούν στον πειρασμό της παραίτησης μπροστά σε οποιοδήποτε πρόβλημα της ζωής.
Το αναπότρεπτο τέλος της ζωής, είπε, δεν είναι ο θάνατος αλλά η παραίτηση.
…Νέοι και νέες αντισταθείτε σε ότι επιχειρεί να ορίσει τη ζωή σας γιατί εκείνοι που παραχωρούν αυτό το δικαίωμα, το μέλλον τους επιφυλάσσει δραματικές επιπτώσεις.
Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για την κυριαρχία του πανανθρώπινου ΕΜΕΙΣ. Ένα ΕΜΕΙΣ της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ειρηνικής συνύπαρξης, του έρωτα και της φιλίας.
Οφείλουμε να υποτάξουμε το υπερτροφικό εγώ στο πανανθρώπινο ΕΜΕΙΣ. Πιστεύουμε στις κοινωνικές αξίες. Αντιστρατευόμαστε την λογιστική λογική. Θέλουμε δίπλα στη λογική και το συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που αποτελεί την πιο ακαταμάχητη μελωδία της ανθρώπινης ύπαρξης.
Φίλες και φίλοι η βραδιά απόψε είναι αφιερωμένη στις ανθρώπινες σχέσεις, στη χαρά της επικοινωνίας που αντιστρατεύεται τη μοναχικότητα και τη μοναξιά.
Καλούμαστε όλοι να απελευθερώσουμε τα «ιαματικά κοιτάσματα» της καρδιάς μας και να ενεργοποιήσουμε τα «ενεργητικά πεδία» της ψυχής μας για να εργαστούμε συλλογικά και αποτελεσματικά για μια καλύτερη κοινωνία.
Ο καθένας μόνος του μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του. Αν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και να κάνουμε το όνειρο αφενός πραγματικότητα. Ας φύγουμε λοιπόν από τον «παραπόταμο» του εγώ που κακοποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις και ας μπούμε στο «μεγάλο ποτάμι» της ομορφιάς του ΕΜΕΙΣ….

ΑΘΗΝΑ, 25-08-09