«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΠΡΟΣ Ε.Σ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ!

Προς:
Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα Ε.Σ.Ε.Ε.

Έλαβα την Αρ. Πρωτ. Γ.Α. 10917 της 21 Αυγούστου 2009 επιστολή σας που μου ζητά (έστω και τηλεφωνικά) θέματα κατά τη γνώμη μου για τις συναντήσεις σας με τις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων.
Σας απαντώ:
 Είναι έντονη η ανατριχίλα που με διαπερνά αναλογιζόμενος και τα περσινά θεαματικά αποτελέσματα της αντίστοιχης διαβούλευσης σας (π.χ. κατάργηση αφορολόγητου, ασφαλιστική αποδόμηση, απελευθέρωση προσφορών, γιγαντισμό πολυεθνικών, έξαρση παρεμπορίου, μείωση εισοδήματος καταναλωτών, πριμοδότηση τραπεζών, ΤΕΜΠΜΕ, ενισχύσεις μη εχόντων ανάγκη, συνάφειες κ.λ.π.)
Σας προτείνω:
 Εισερχόμενοι και εξερχόμενοι των συναντήσεων στις δηλώσεις σας προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. να μην αφήσετε περιθώρια να αντιληφθούν απόλυτα τι ακριβώς είπατε και πόσο συναινέσατε.
 Στα πλάνα για την τηλεόραση κατά την έναρξη των συναντήσεων - όταν θα έχετε καθίσει στο τραπέζι συνεδρίασης - να είστε λίγο συγκρατημένοι και τουλάχιστον μέχρι να φύγουν οι κάμερες συγκρατηθείτε στο ελαφρό χαμόγελο.
Σας συμβουλεύω (επιτρέψτε μου):
 Στην συνάντησή σας κυρίως με τον κ. Πρωθυπουργό και τους – τις – συνοδούς του να του ευχηθείτε καλό χειμώνα και να τον έχει ο Θεός καλά, για να μην διαταραχτεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια αναγέννησης της χώρας.
 Στην συνάντησή σας με τον κ. αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πείτε τα ίδια. Διαφοροποιηθείτε λίγο στην ευχή της αύριον (π.χ. έλα κουράγιο, έρχεται η σειρά σου. Τα υπόλοιπά του θα τα εξοφλήσεις εσύ).
Τέλος και για να μην σας κουράζω:

Οι προτάσεις μου για τα θέματα παραμένουν διαχρονικά ίδιες. Τις έχετε, η Αγωνιστική Συνεργασία χρόνια τώρα στα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΕΕ, στις Γενικές Συνελεύσεις τις κατέθετε.
Από χρόνια έχετε ψηφίσματα και διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας της οποίας είμαι μέλος (ΟΕΣΒΔΕΝ).
Εντελώς πρόσφατα έχετε επίσης συγκεκριμένη ολοκληρωμένη πρόταση της ΟΕΣΒΔΕΝ.
Ένα δεν είχατε και δεν έχετε: τη βούληση να συγκρουστείτε με τις εκάστοτε εμπρηστικές κυβερνητικές πολιτικές και να σταματήσετε να συμπλέετε με το Σύνδεσμο των Βιομηχάνων.

Αγρίνιο 25-8-2009 Γιώργος Τζωρτζόπουλος

Υ.Γ. Αν και πλεονασμός σας θυμίζω:

 Ανεξάρτητα από τις απόψεις που διατυπώνω εσείς – προς Θεού – συνεχίστε το βιολί σας, άλλωστε σε αυτή τη συμπεριφορά σας χρωστάμε τα πάντα όλα όσα ζούμε και βιώνουμε.
 Επειδή είναι επίκαιρο για τις καταστροφές στην Αττική, καταραστείτε τον αέρα που δεν ξέρει να φυσάει.