«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ξεκίνησαν οι πρώτες εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στη Μεσσίνα της Ιταλίας

Το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των κρατών έδωσε προς τους εκπροσώπους του πλοίου από τη Βενετία που κατέπλευσε στο Λιμάνι της Ναυπάκτου το τριήμερο του 15Αύγουστου, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.
«Στην σύγχρονη εποχή, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να υπάρχει η ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι «η Ναύπακτος που πρωταγωνίστησε στο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας το 1571 στέλνει σήμερα από το βενετσιάνικο λιμάνι της πόλης το μήνυμα της συνεργασίας των λαών και εθνών της Μεσογείου».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΑΝΝΑ Ν. Κούμπιος ανέφερε ότι προχωρούν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας τονίζοντας ότι το μήνυμα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου είναι η πολιτιστική όσμωση των εθνών και κρατών της Ευρώπης στη σημερινή πραγματικότητα.

Το σύγχρονο ιστιοφόρο διένυσε συμβολικά την πορεία που έκανε ο Συμμαχικός Στόλος από τη Βενετία προς τη Ναύπακτο, (ιστορικός διάπλους) για να συμμετάσχει στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.
Η επίσκεψη του ιστιοφόρου ήλθε ως ανταπόδοση στην πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Ναυπάκτου στη Μεσσίνα και το Παλέρμο αλλά και στα πλαίσια της συνεργασίας που αναπτύχθηκε με την Περιφέρεια του Βένετο ενόψει της φετινής διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Πιο συγκεκριμένα στη Μεσσίνα διοργανωθήκαν εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στις οποίες ο Δήμος συμμετείχε με την παρουσία του Δημάρχου, ενώ ο EΟΟΣ «Marco Polo System» της Βενετίας εδώ και χρόνια έχει προωθήσει από κοινού με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση την επέτειο της ιστορικής αναβίωσης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, που εορτάζεται τον Οκτώβριο στην Ναύπακτο

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν όχι μόνο η αναβίωση μιας «σύγκρουσης» αλλά και η δημιουργία στην σημερινή εποχή μιας «συνάντησης» μεταξύ των λαών της Μεσογείου που εκείνη την μοιραία ημέρα διασταυρώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μεσσίνα ο Δήμαρχος Ναυπάκτου ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος για τις πρώτες εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, που διοργάνωσε ο Δήμος στη Μεσσίνα, ενώ είχε συναντήσεις στο Παλέρμο με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο της πόλης.