«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Συνεχίστηκαν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Στη δροσερή ομορφιά της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου και στους δήμους Φυτειών, Θέρμου, Μεδεώνος, Αστακού, Μενιδίου, Παρακαμπυλίων, Χάλκειας και Ανακτορίου, συνεχίστηκαν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, οι δήμοι και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του νομού.
Ο Δήμος Φυτειών τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009, με περίτεχνο τρόπο «έστησε ένα πανηγύρι» ανάδειξης της λίμνης Αμβρακίας. Με επίδειξη κανόε καγιάκ και θαλασσίου σκι από το Ναυτικό Όμιλο Αγρινίου, με τοξοβολία και σύγχρονη μουσική, έφερε για πολλές ώρες, πολλούς ανθρώπους από τη γύρω περιοχή στο πανέμορφο τοπίο της λίμνης. Την επομένη ακολούθησε μουσική βραδιά από την «Ανδρομέδα» στις Φυτείες., το ίδιο βράδυ που στην κεντρική πλατεία του Θέρμου, η λαϊκή μπάντα «Λαϊκότροπον» μας ψυχαγωγούσε ευχάριστα.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009, οι συναντήσεις παραδοσιακών χορών «μεταφέρθηκαν» στην Κατούνα του δήμου Μεδεώνος. Εκεί χόρεψαν στους ήχους της παράδοσης μας, τα συγκροτήματα του Πνευματικού Κέντρου Παραβόλας και των πολιτιστικών συλλόγων της Ματαράγκας και της Αλυζίας.
Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009, στο Μενίδι παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση “Τάσος και Γκόλφω for ever”, από το θεατρικό σχήμα του Πολιτιστικού – Μορφωτικού συλλόγου Αιτωλικού, ενώ στο Δ.Δ. Μαχαιράς του δήμου Αστακού έκανε την πρώτη της εμφάνιση η λαϊκή κομπανία του συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009, σε μια ξεχωριστή βραδιά και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, «Χορέψαμε Ελληνικά…» με τη συμμετοχή συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών από τη Θράκη, την Κρήτη, την Ήπειρο και τον Πόντο. Παράλληλα στο δήμο Παρακαμπυλίων και στο Δ.Δ. Αμπελιών, παρουσιάζονταν η θεατρική παράσταση «Μαρία η Πενταγιώτισσα» από το θεατρικό σχήμα του Πολιτιστικού συλλόγου Ματαράγκας.
Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009, στο Δ.Δ. Τρικόρφου του δήμου Χάλκειας, διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο εκδήλωση Παραδοσιακών Χορών. Την επομένη στο Δ.Δ. Χρυσοβίτσας του δήμου Αστακού και σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, η ρεμπέτικη κομπανία» μας κρατούσε συντροφιά, ενώ στη διπλανή κοινότητα Μπαμπίνι παρουσιάζονταν η θεατρική παράσταση «Μαρία η Πενταγιώτισσα» από το θεατρικό σχήμα του Πολιτιστικού συλλόγου Ματαράγκας.