«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η Μαριώ στ' "Αμπάρια" Τριχωνίδας!

Στις όχθες της Τριχωνίδας και στον ορεινό όγκο του Αρακύνθου, έκλεισε ο κύκλος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αυγούστου, που διοργάνωσαν από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, οι δήμοι και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του νομού.
Την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Αυγούστου 2009, στη θέση Αμπάρια Παναιτωλίου του δήμου Θεστιαίων πραγματοποιήθηκε το 2ο Art Lake Fest.
Μια γιορτή που ξεκίνησε πέρυσι και τείνει να εξελιχθεί σε ένα θεσμό πολλαπλών και παράλληλων δραστηριοτήτων.
Την πρώτη μέρα παρουσία πλήθους κόσμου, τραγούδησε η Μαριώ και το σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Άτροπον», ενώ ταυτόχρονα λειτούργησαν εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου.
Τη δεύτερη μέρα μαζί με τα νεανικά συγκροτήματα Ska Bangies και Les Skartoi, πραγματοποιήθηκαν αθλητικού τύπου δραστηριότητες (canoe cayak, τοξοβολία), ενώ παράλληλα εξελίσσονταν έκθεση graffiti.
Την Κυριακή το πρωί έγινε πράξη ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος του Αρακύνθου, σε μια υπέροχη διαδρομή περίπου 100 χιλιομέτρων.
Το βράδυ στο Δ.Δ. Ρετσίνων του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, παρουσία του Νομάρχη Θύμιου Σώκου, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και του αρχαιολόγου Γ. Σταμάτη, η εκδήλωση με θέμα «Το Κάστρο της Κυρά Ρήνης», η οποία αναφέρονταν στο χώρο της νέας Πλευρώνας.
(Οι φωτογραφίες είναι απ' τ' Αμπάρια Τριχωνίδας)