«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Spot της ΑΣΕ για την αξιολόγηση - ΑΣΕ στην ΕΛΜΕ Χανίων: Ο κατήφορος του κρατικού αυταρχισμού δεν έχει τέλος… για τον εχθρό λαό!

Spot της ΑΣΕ για την αξιολόγηση

 ***

ΑΣΕ στην ΕΛΜΕ Χανίων: Ο κατήφορος του κρατικού αυταρχισμού δεν έχει τέλος… για τον εχθρό λαό!

Ο κατήφορος του κρατικού αυταρχισμού δεν έχει τέλος… για τον εχθρό λαό!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 22/03 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ  έσυραν στα δικαστήρια την ΕΛΜΕ Χανίων προκειμένου να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που είχε κηρύξει το Σωματείο από τις 15/03. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Τρίτη 26/03/2024, στις 10.00 π.μ.

Τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ απέναντι στην βούληση του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης σχολείων-εκπαιδευτικών- μαθητών είναι αξιοσημείωτη!

Την ώρα που επιχειρούν να «μπαζώσουν» το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εισαγγελικές προτάσεις για ξέπλυμα παιδεραστών προκαλούν το κοινό αίσθημα, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη εξαντλούν την αυστηρότητά τους απέναντι στο δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην «αξιολόγηση».

Την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει κόκκαλα», την ώρα που με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν η δημόσια υγεία καταρρέει και ιδιωτικοποιείται, την ίδια ώρα αποδεικνύουν την επιτελική τους ικανότητα στην καταστολή των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών.

Αλήθεια γιατί κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, ένα θέμα που κινητοποίησε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στα Χανιά το τελευταίο διάστημα; Γιατί δεν έγινε καμία παρέμβαση για τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς –και στα Χανιά – που καταστρατηγούν ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά;

Η εξέλιξη αυτή δεν μας ξαφνιάζει. Επιβεβαιώνει τη θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών ότι στην κρίσιμη αυτή συγκυρία δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και προχειρότητες, αλλά συσπείρωση στα Σωματεία μας, μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις των ΓΣ για επαναπροκήρυξη της απεργίας- αποχής από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.  Ο αγώνας μας θαέχει διάρκεια, γι’ αυτό και απαιτείται ενιαία και οργανωμένη απάντησητου κλάδου στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τον καταστείλει με δικαστικές αποφάσεις!

Απαντάμε στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης!

Ø  Όλοι και όλες την Τρίτη 26/3 στις 10.00 π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων.

Ø  Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27/03, 7.00 μ.μ.στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων (πεζόδρομος Κοραή) και αποφασίζουμε την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από την ΟΛΜΕ!

Ο αγώνας τώρα είναι στα χέρια των εκπαιδευτικών! Η τρομοκρατία δε μας λυγίζει!

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!

Χανιά 22/3/2024