«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑΡ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά το κλείσιμο των μπλόκων

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 Το συνέδριο αποτέλεσε μια ουσιαστική συλλογική και δημοκρατική διαδικασία με τη συμμετοχή πάνω από 300 εκλεγμένων αντιπροσώπων από όλες τις οργανώσεις του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αλλά και δεκάδων μελών και προσκεκλημένων αγωνιστριών και αγωνιστών της κομμουνιστικής αναζήτησης και του επαναστατικού αγώνα.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν...

η ουσιαστική συμβολή μιας νέας γενιάς αγωνιστριών και αγωνιστών της οργάνωσής μας που με τις τοποθετήσεις, τη συμβολή τους στη διαδικασία των αποφάσεων και τη συμμετοχή τους στα νέα εκλεγμένα όργανα έδωσαν πνοή και ζωντάνια στις διαδικασίες.

Στο συνέδριο μίλησαν δεκάδες αντιπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας και το εξωτερικό, από εργασιακούς χώρους, μέτωπα και κινήματα, έγιναν χαιρετισμοί ελληνικών και ξένων οργανώσεων και κατατέθηκαν πλούσιες εμπειρίες καθώς και προτάσεις για την πολιτική απόφαση του συνεδρίου.

Το συνέδριο έδωσε την έγκρισή του για να κάνει η οργάνωσή μας το επόμενο βήμα στην 34-χρονη πορεία της. Όπως τονίζει η Απόφαση του συνεδρίου:

«Το 5ο Συνέδριο θέτει σαν στόχο να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα το αποφασιστικό ποιοτικό βήμα συγκρότησης μιας ανώτερης κομμουνιστικής οργάνωσης.

Αυτό το καθοριστικό βήμα που προτείνεται να βαδίσουμε θα συμβάλλει σε μια επανεξόρμηση των κομμουνιστικών ιδεών στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, θα ανεβάσει ψηλότερα το στρατηγικό προγραμματικό και πολιτικό πήχη της παρέμβασης μας.

Το 5ο συνέδριό αποφασίζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο πρακτικών και πολιτικών βημάτων που οδηγούν στην ίδρυση της νέας οργάνωσης, σχέδιο που θα αφορά τα πολιτικό-οργανωτικά βήματα και τους σταθμούς που απαιτούνται έως εκεί, με στόχο την ίδρυση της νέας οργάνωσης.»

Η πολιτική απόφαση του 5ου Συνεδρίου, η οποία θα δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, υπερψηφίστηκε από το 71,9% των αντιπροσώπων, ενώ 16,4% ψήφισε λευκό και 11,7% κατά.

Μετά την γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση και τη διαδικασία των ψηφοφοριών επί του σχεδίου απόφασης και την τελική έγκριση της Πολιτικής Απόφασης του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής της νέας Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, στην οποία θα συμμετέχουν 51 συντρόφισσες και σύντροφοι, με ποσοστό ανανέωσης πάνω από 40% των μελών της. Η σύνθεση της νέας Π.Ε. θα ανακοινωθεί.

Το ΝΑΡ βγαίνει από το 5ο Συνέδριό του με αποφασιστικότητα και νέα πνοή, για τα μεγάλα καθήκοντα και προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

 

***

ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά το κλείσιμο των μπλόκων

Η αγωνιστική συνάντηση εργαζομένων – αγροτών –φοιτητών

αποτελεί το πραγματικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα.

 

Η αγροτοδιατροφική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει τον 40ήμερο αγώνα που έδωσαν οι αγωνιζόμενοι μικροί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσής τους και ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική  κυβέρνησης και  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αγώνες των αγροτών σε όλη την Ευρώπη αλλά και οι αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους και στην Ελλάδα αποτελούν καύσιμα για τους αγώνες του μέλλοντος.  

Στις 28 Φλεβάρη ημέρα πανεργατικής απεργίας από την ΑΔΕΔΥ και δεκάδες Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα αλλά και Εργατικών Κέντρων  κι ενώ η συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη  και η ιδιωτικοποίηση καλά κρατούν, οι εργαζόμενοι  απέργησαν για αυξήσεις στους μισθούς και δημόσιες υπηρεσίες κόντρα στην ιδιωτική λεηλασία, το φοιτητικό κίνημα συμμετείχε στην απεργία για να μην περάσει ο νόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ενώ οι αγρότες παρά το κλείσιμο των μπλόκων χωρίς δεσμεύσεις από τη κυβέρνηση, κατέβηκαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αντιμέτωπη με την οργή του λαού και της νεολαίας βρίσκεται

η κυβέρνηση, που προσπαθεί να διαχωρίσει τα αγωνιστικά μέτωπα.

Σε αυτή τη προσπάθεια διάσπασης των αγώνων η κυβέρνηση έχει σύμμαχο τη ΓΣΕΕ η οποία προκήρυξε απεργία στις 17 Απρίλη (!!!) αφήνοντας τη κυβέρνηση στην ησυχία της. Ο σχεδιασμός πριν έξι εβδομάδες για απεργία στις 28 Φλεβάρη, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, δε βοήθησε στην άμεση και αναγκαία ενοποίηση των μετώπων πάλης (φοιτητικό κίνημα, αγρότες, εργαζόμενοι). Η απεργία αυτή έπρεπε να προκηρυχθεί πιο νωρίς (όπως προτάθηκε από τις δυνάμεις της  αντικαπιταλιστικής αριστεράς)  για να υπάρχει δυνατότητα απεργιακής κλιμάκωσης στη κορύφωση των μπλόκων και στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.  Ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός των κινητοποιήσεων είναι πολύ πίσω από  τις διαθέσεις του κόσμου του αγώνα , είναι σχεδιασμός μη ρήξης με τη Κυβέρνηση, κοινοβουλευτικής νομιμότητας και συνέχειας, ενώ βοηθάει τη κυβέρνηση να διαχειριστεί την όλη κατάσταση. 

Η ταξική πάλη όμως δεν είναι σχέδια επί χάρτου. Η απεργία της 28ης Φλεβάρη πήρε πανεργατικά-παλλαϊκά χαρακτηριστικά και έγινε σε μια σημαντική στιγμή για την εξέλιξη του κινήματος και μπορεί να αναδειχτεί σε «σταθμό» συγκέντρωσης δυνάμεων αφήνοντας παρακαταθήκη στις συνειδήσεις των αγωνιζόμενων αγροτών , εργαζομένων και φοιτητών.

Οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι  πρέπει να οργανωθούν στους συλλόγους τους , σε επιτροπές αγώνα  και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για να στριμώξουν την κυβέρνηση. Να γυρίσουν τη πλάτη σε όλους αυτούς που θα αρχίσουν να γυρνάνε τα χωριά και θα τους βαράνε τη πλάτη. Το φοιτητικό κίνημα έχοντας απονομιμοποιήσει τις κυβερνητικές προθέσεις για ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο αγώνα. Η απεργία στις 28 Φλεβάρη δείχνει ότι ο κόσμος έχει διάθεση… κάπου αλλού είναι το πρόβλημα…

Την ίδια ώρα ο «κοινωνικός αυτοματισμός» κατά των αγώνων έχει αποτύχει. Η επιθετικότατη προπαγάνδα από τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. κατά του αγωνιζόμενου λαού δε περνά.

Παρά την πολιτική  ηγεμονία της ΝΔ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και τη στημένη και ανεπαρκή αντιπολίτευση, οι αγώνες (ο δρόμος) του τελευταίου διαστήματος προκάλεσαν ρωγμές στη κυβέρνηση της ΝΔ που δίνουν νέες δυνατότητες για αντεπίθεση του κινήματος, απόσπαση κατακτήσεων ΤΩΡΑ (όχι αυξήσεις ψίχουλα στους μισθούς, όχι μέτρα ελεημοσύνης στους αγρότες και  όχι «τροποποίηση» άρθρων στο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια) , για την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ και κυβέρνησης.

Η δικαίωση, του αγώνα των αγροτών, των φοιτητών και του απεργιακού ρεύματος που διαμορφώνεται στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παρά την υπονομευτική στάση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος σε όλους τους κλάδους, απαιτεί ενότητα και πραγματική –όχι συμβολική– κλιμάκωση με αναβαθμισμένο αντιΕΕ και αντικυβερνητικό περιεχόμενο.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Μόνη ελπίδα, ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής για να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και η πολιτική της, για να διαμορφωθούν όροι πραγματικών κατακτήσεων κόντρα στη δημοσιονομική προσαρμογή της ΕΕ που εξυπηρετεί ο κυβερνητικός «τσαμπουκάς».

 

αγροτοδιατροφική επιτροπή της    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α