«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΤΟ Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΕΚΡΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΟ Ε.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΕΚΡΗ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Αλληλεγγύη στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου Εργαζομένων στην COSCO Μάρκο Μπεκρή.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου, στέκεται στο πλευρό του Προέδρου του Ε.Κ.Π. και Προέδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκου Μπεκρή.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 11 Μάρτη, ο Μάρκος Μπεκρής σέρνεται σε δίκη με κατηγορίες που συνδέονται με την απεργιακή κινητοποίηση που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβρη του 2021, μετά τον τραγικό θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της δουλειάς.

Για ακόμα μια φορά σέρνουν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων της COSCO στα δικαστήρια.

·                     Στέλνουν στα δικαστήρια τις απεργίες των εργαζομένων στην COSCO.

·                     Στέλνουν στα δικαστήρια τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

·                     Στέλνουν στα δικαστήρια τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της COSCO λίγο μετά το εργοδοτικό έγκλημα που έστειλε στον θάνατο τον συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή.

·                     Στέλνουν στα δικαστήρια τον ίδιο τον νεκρό συνάδελφό τους.

·                     Στέλνουν στα δικαστήρια τον αγώνα τους για να έχουν βαρέα και ανθυγιεινά.

·                     Στέλνουν στα δικαστήρια τον αγώνα για να έχουν ΣΣΕ και μάλιστα υποχρεωτική.

Έναν αγώνα απέναντι σε ένα αδίστακτο μονοπώλιο που το μόνο που το νοιάζει είναι το ΚΕΡΔΟΣ. Καμιά σημασία δεν έχει για αυτό η ανθρώπινη ζωή.

Θέλουμε όμως να γνωρίζουν η εργοδοσία, η κυβέρνηση, που στηρίζουν την COSCO και όλοι οι μηχανισμοί τους ότι αυτός ο εμβληματικός, σημαντικός αγώνας δεν μπορεί να καταδικαστεί, όσο και αν τον συκοφαντήσουν, τον χτυπήσουν. Αυτός ο αγώνας με τα σημαντικά αποτελέσματά του είναι στις καρδιές της εργατικής τάξης της Ελλάδας, αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η τεράστια αλληλεγγύη που εκφράστηκε δεν είναι για τα μούτρα αυτών που τον πολέμησαν λυσσαλέα και ακόμα τον πολεμούν. Η "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" όταν έχουμε αριθμό ρεκόρ εργοδοτικών εγκλημάτων, 160 νεκρών και δεκάδων σακατεμένων, δεν λειτουργεί με τόση γρηγοράδα για τις ευθύνες της εργοδοσίας.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική που έχει γεμίσει με "νέα Τέμπη" τους εργασιακούς χώρους. Παίρνουμε δύναμη από την συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις τις 28 Φλεβάρη, από τους αγρότες και τους φοιτητές που παλεύουν κάθε μέρα στα μπλόκο και στους δρόμους.

Η εργοδοσία αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στέλνει κατ’ εξακολούθηση αγωνιστές συνδικαλιστές, πρωτοπόρους εργαζόμενους στα δικαστήρια, αντιμετωπίζοντας τους σαν κοινούς εγκληματίες. Όλοι αυτοί μαζί νομίζουν ότι έτσι θα κάνουμε πίσω από την οργάνωση της πάλης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, που κάνουν τα στραβά μάτια για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Είναι γελασμένοι!!!

Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας φοβίζουν.Καμιά καταστολή δε θα βάλει εμπόδιο στους αγώνες


Το Δ.Σ. Αγρίνιο 7/3/2024