«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ο.Α.Σ. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - Α.Σ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!

Από ότι φαίνεται δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τους αγρότες του νομού μας. Ούτε μήνας δεν έχει περάσει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα θα πάνε καλά με τις υπόλοιπες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη...

Ενώ κάθε χρόνο η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο, σήμερα έρχεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥΠΑΑΤ και λέει ότι η πληρωμή στις συνδεδεμένες θα γίνει τον Απρίλιο όπως παραδέχτηκε και ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωση του.

Πέρα όμως από την καθυστέρηση, άλλο ένα πρόβλημα αναστάτωσε τους βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής, αυτό της ξαφνικής κοινοποίησης των αποτελεσμάτων ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω monitoring (δορυφόρος).

Έτσι πολλοί παραγωγοί είδαν τα αγροτεμάχια τους να είναι μη επιλέξιμα. Για τους βαμβακοπαραγωγούς αυτή η εξέλιξη είναι καταστροφική. Βγάζει πολλά αγροτεμάχια “κίτρινα”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και προτείνει στους καλλιεργητές βάμβακος να κινήσουν τη διαδικασία ένστασης μέσω των ΚΥΔ.

Επειδή πολλοί παραγωγοί έχουν συλλέξει την παραγωγή τους, την έχουν παραδώσει στα εργοστάσια και έχουν αναρτήσει στο μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ τα προβλεπόμενα, ώστε να πάρουν την συνδεδεμένη επιδότηση που αντιστοιχεί σε περίπου 73€/στρέμμα πλέον κινδυνεύουν από την καθυστέρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε και λόγω λάθους του monitoring, να χάσουν την επιδότηση που τους αναλογεί και δικαιούνται για τις καλλιέργειες βάμβακος έτους 2023.

Σαν Ομοσπονδία και Αγροτικοί Σύλλογοι, απαιτούμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις να δοθούν τα χρήματα στους συναδέλφους άμεσα γιατί ήμαστε μπροστά στην νέα καλλιεργητική περίοδο και δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής.

Σαν Ομοσπονδία και Αγροτικοί Σύλλογοι συνεχίζουμε δυναμικά με συνελεύσεις, προτάσεις και για την οργάνωση του αγώνα αλλά και της παραγωγής, τη δημιουργία νέων Συλλόγων, μέχρι την τελική δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!