«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Κάλεσμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

H Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την αποτροπή της προσπάθειας εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Λεόντιο του Δήμου Ερυμάνθου Αχαϊας.


Ζητάμε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου να είναι δια ζώσης, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, και να παρευρίσκονται κάτοικοι, φορείς της περιοχής και όποιος άλλος κάτοικος της Δυτικής Ελλάδας το επιθυμεί.

***

 

 

Προς:

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου           κ. Τάκη Παπαδόπουλο

Κοινοποίηση:

Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας                  κ. Νεκτάριο Φαρμάκη

Περιφερειακούς Συμβούλους

(Πλην του περιφερειακού συμβούλου της Πατριωτικής Αυγής)

 

Θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας:

Για την αποτροπή της προσπάθειας εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Λεόντιο του Δήμου Ερυμάνθου Αχαϊας

  Τον Αύγουστο του 2021, την ίδια δηλαδή περίοδο που στη χώρα εξελίσσονταν οι μεγάλες πυρκαγιές και ενώ και ο Δήμος Ερυμάνθου είχε ήδη “χτυπηθεί” από μια αντίστοιχη, κάτοικοι του χωριού Λεόντιου στον Ερύμανθο, είδαν συνεργεία μεγάλης εταιρείας να πραγματοποιούν μετρήσεις, ακόμη και...

μέσα σε ιδιωτικές περιουσίες, ξαναζωντανεύοντας τον εφιάλτη της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές.  Η πρώτη άδεια για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη συγκεκριμένη περιοχή είχε δοθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2017 (με αρμόδιο υπουργό τον Φάμελλο) και η συνέχεια έγινε με τη σημερινή της ΝΔ, επί υπουργίας Κ. Χατζηδάκη, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το αστικό κράτος, έχει συνέχεια.

 Πριν καλά καλά διαλυθεί ο καπνός από τις φωτιές, εξελίσσεται το νέο έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος, της ζωής των κατοίκων της περιοχής, σε μια περιοχή μάλιστα που έχει χαρακτηριστεί ως NATURA. Οι κάτοικοι της περιοχής που ξεσηκώθηκαν για ακόμα μια φορά στις αρχές του Σεπτέμβρη, ενάντια στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στον τόπο τους, δήλωσαν την αποφασιστικότητα τους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να καταστρέψει τα δάση και τις περιουσίες τους. Με σύνθημα: «Όχι στην καταστροφή του φυσικού – Natura περιβάλλοντος – Υπερασπιζόμαστε τους κτηνοτρόφους μας και το μέλλον των χωριών μας ενάντια στα ντόπια και ξένα συμφέροντα», διαδήλωσαν την οργή τους αλλά και την αποφασιστικότητά τους, ο αγώνας τους να έχει συνέχεια.

 Κι όλα αυτά, την ώρα που γίνονται αναφορές στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εκάστοτε κυβερνήσεις στη χώρα μας, θα συμβάλουν στη βελτίωση της παροχής Ενέργειας και στην «πράσινη μετάβαση», οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα καταδικάζονται στην ενεργειακή φτώχεια, σε νέες αυξήσεις και ανατιμήσεις. 

Καλούμε το περιφερειακό συμβούλιο να πάρει απόφαση για να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε :

       Να αποτραπεί το περιβαντολλογικό έγκλημα και οι επιπτώσεις που θα επιφέρει στην ζωή την παραγωγή και το μέλλον ζωντανών κοινοτήτων όπως το Λεόντιο που αντέχουν και επιβιώνουν κόντρα στην ερημοποίηση που υπάρχει και παρατηρείται σε μεγάλη έκταση στο Δήμο Ερυμάνθου και γενικότερα λόγω των αντιαγροτικών πολιτικών.

      Να ανακληθεί η άδεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή. 

Ζητάμε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου να είναι δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, και να παραβρίσκονται κάτοικοι και φορείς της περιοχής και όποιος άλλος κάτοικος της Δυτικής Ελλάδας το επιθυμεί.

 

Πάτρα 22/9/2021

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας

 

Αγγελοπούλου Αναστασία

Αθανασόπουλος Τρύφωνας

Μωραΐτης Νίκος

Συμεωνίδης Γρηγόρης