«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημέρωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Καινούργιου Αγρινίου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Λαϊκής Συσπείρωσης Καινούργιου

 

Στη συνεδρίαση του Τ.Σ. Καινούργιου τη Δευτέρα 20/9/21, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα παρακάτω θέματα:

Πρώτον το θέμα της καθαριότητας, που απασχολεί το χωριό μας. Στο συγκεκριμένο θέμα ζητήσαμε τη συχνότερη αποκομιδή των σκουπιδιών καθώς και την απολύμανση των κάδων. Επίσης ζητήσαμε την τοποθέτηση μεταλλικών κάδων για την περισυλλογή βαρέων αντικειμένων.

Δεύτερον βάλαμε το ζήτημα της ύδρευσης του χωριού μας καθώς...

κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ζητήσαμε την οριστική λύση του μαζί με το υδραγωγείο του Βλοχού.

Τρίτον θέσαμε το θέμα των αγροτικών δρόμων. Η  κατάσταση στο βόρειο τμήμα και στον κάμπο του χωριού χρίζει άμεσης αποκατάστασης, όχι μόνο για την πρόσβαση των συγχωριανών μας στα χωράφια τους, αλλά και για το ζήτημα της πυροπροστασίας της περιοχής μας. Όλοι είδαμε φέτος την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν περιοχές της Ελλάδας από τις πυρκαγιές και δεν θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες αντίστοιχων καταστάσεων και στην περιοχή μας.

Τέταρτον ανοίξαμε το ζήτημα του πολιτισμού. Φέτος μετά από πολλά χρόνια στο χωριό δεν έγινε καμία πολιτιστική εκδήλωση. Ρωτήσαμε τον Πρόεδρο σε ποιες ενέργειες προχώρησε ο ίδιος, ενώ παράλληλα  αναφέραμε και τις ευθύνες που έχει η Δημοτική Αρχή στη μη διεξαγωγή καμιάς πολιτιστικής εκδήλωσης μέσα στο καλοκαίρι.

Τέλος καταθέσαμε για ψήφιση ένα κείμενο που διακινεί η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλα τα δημοτικά συμβούλια του νομού μας και το οποίο αναφέρεται στο ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Σε αυτό το κείμενο εμείς αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι η Υγεία και η Παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά, πάνω από την ατομική ευθύνη του καθενός, είναι υποχρεώσεις του Κράτους.

Επίσης στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε και η πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου για έργα που έχει ανάγκη η κοινότητα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Η δική μας τοποθέτηση πάνω στο θέμα ήταν να μην καταθέσουμε προτάσεις όχι γιατί οι προτάσεις δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του χωριού, ουσιαστικά είναι και πίσω, αλλά για να ενημερώσουμε τους συγχωριανούς με μία ανακοίνωση  καθώς εδώ και δύο χρόνια όποιες προτάσεις κι αν έγιναν δεν υλοποιήθηκαν.Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό καθώς το κράτος κόβει συνέχεια χρήματα από τους Δήμους, τα ιδία έσοδα δεν επαρκούν και τα μόνα έργα που υλοποιούνται είναι αυτά μέσω των διαφόρων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, κλπ.). Στα συγκεκριμένα προγράμματα τα αναγκαία έργα για το χωριό τις περισσότερες φορές δεν είναι επιλέξιμα. Σκοπός ήταν όχι να μην καταθέσουμε προτάσεις, αλλά να τις αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε συλλογικά τα απαραίτητα έργα  μιας και  υπήρχε το χρονικό περιθώριο. Η πρότασή μας καταψηφίστηκε από όλους τους υπόλοιπους Τοπικούς Συμβούλους που ήταν παρόντες και πέρασε η πρόταση του Προέδρου  να ξαναβάλουμε ακριβώς τις ίδιες προτάσεις με πέρσι, αφού  δεν έχει υλοποιηθεί καμιά.

 

 

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι

Ζαρκάδας Θεόδωρος

 Φλώρος Νικόλαος