«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει την έναρξη  εγγραφών των δραστηριοτήτων της σε όλο το εύρος του Δήμου  Αγρινίου.

 Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου τα παιδιά που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, θα μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ .

 Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι τα εξής :

ΧΟΡΟΙ – ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

·         ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

·         ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

·         ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

·         ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

·         PILATES - YOGA

·         ΑΕΡΟΜΠΙΚ

 

Εγγραφές γίνονται καθημερινά στα γραφεία του Χορευτικού στην οδό Δαγκλή 27 στον 1ο όροφο από 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο του χορευτικού κ. Τσιάμη Χαράλαμπο , τηλ. :6945894530.

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν στην οδό Δαγκλή 27 (καπναποθήκες Παπαστράτου) και στις αίθουσες των Δημοτικών σχολείων της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου.

 

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

·         ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ)

·         ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

·         ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )

·          ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ CARLORFFDALCROZE

·         ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )

·         ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΥΡΙ  

 

Πληροφορίες 2641360613

 

 

 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Πληροφορίες : 2641058158

 

 

 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Για μαθητές από Α΄ Δημοτικού, εφήβους και ενήλικες.

ΤΜΗΜΑΤΑ 

· ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

·         ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

·         ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ

·         ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

·         ΚΟΜΙΚΣ

 

Επίσης τα εντατικά τμήματα προετοιμασίας  για Αρχιτεκτονικό Σχέδιο & ΑΣΚΤ

Πληροφορίες – εγγραφές (5.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.) στο Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Αγρινίου- 2641048372  – στην οδό Παπαστράτου 83 – Αγρίνιο.

 

 

 

Επίσης θα λειτουργήσουν τα παρακάτω Τμήματα:

 

·         ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

·         ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

·         ΜΠΡΙΤΖ

·         ΣΚΑΚΙ

Πληροφορίες 2641360613

 

 

Τα τμήματα του Δήμου Αγρινίου θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19.

 

***

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικου ‘Όργανου του Δήμου Αγρινίου

Την Παρασκευή  1η Οκτωβρίου 2021  και ώρα 10:00 θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Τοπικό‘Όργανο  του Δήμου Αγρινίου με θέμα: «Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επί της οδού Αναστασιάδη 1.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αγρινίου η προβολή του ντοκιμαντέρ του Αγρινιώτη Χρήστου Μαγκλίνη «Μια μπομπίνα αναμνήσεις» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Ελληνίς», τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Μια ταινία που ζέστανε τις αναμνήσεις όσων παραβρέθηκαν χθες το βράδυ στον κινηματογράφο αλλά και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε μέσα σε αυτόν, με τις ανάγλυφες μαρτυρίες όλων όσων πέρασαν από το κινηματογραφικό πανί, μιλώντας για την ιστορία του κινηματογράφου της πόλης και ειδικότερα του Δημοτικού κινηματογράφου «Ελληνίς».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου εστίασε στην αγάπη των Αγρινιωτών για τον κινηματογράφο και ότι η συντήρηση και εξέλιξη των Δημοτικών κινηματογράφων του Αγρινίου ήταν, είναι  και θα είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου. Συνέχισε λέγοντας ότι:ανάμεσά μας απόψε βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι ο καθένας από άλλη σκοπιά και με άλλη ιδιότητα αγάπησε και υπηρέτησε τον κινηματογράφο στην πόλη μας. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές μας. Τέλος συνεχάρη τον νεαρό ταλαντούχο Χρήστο Μαγκλίνη και του ευχήθηκε να συνεχίσει να δημιουργεί.

 

Στη συνέχεια ο Σκηνοθέτης Χρήστος Μαγκλίνης δήλωσε ότι η ταινία του, είναι μία καταγραφή της κινηματογραφικής εμπειρίας στην πόλη μας που εστιάζει όχι μόνο στην ιστορία αλλά και στο πως βίωσαν οι άνθρωποι το κινηματογραφικό θαύμα και στο πως επιβίωσε μέχρι σήμερα. Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγρινίου κ.Γιώργο Παπαναστασίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου  για την βοήθεια τους καθώς επίσης όλους όσους κατέθεσαν αναμνήσεις και σκέψεις αλλά και για την υπομονή τους μπροστά στο βασανιστήριο του φακού .Κλείνοντας τόνισε ότι , σημασία έχει να θυμηθούμε, να γνωρίσουμε και να προβληματιστούμε για το μέλλον του κινηματογράφου στην πόλη δηλαδή για την παρουσία της 7ης τέχνης στις ζωές μας.

 

 

Στην ταινία εμφανίστηκαν κατά σειρά : Κώστας Πατρώνης, Λάμπρος Τσιτσιμελής, Κώστας Βοσκόπουλος, Θανάσης Γαλαζούλας, Θωμάς Μανιάκης, Βαγγέλης Κρικοχωρίτης, Θανάσης Βαλαώρας, Λευτέρης Τηλιγάδας, Χριστίνα Μπαλάσκα, Γιώργος Γαλανόπουλος, Γιούλα Τζογάνη, Ηλίας Λαίνας, Ζαχαρίας Καλόφωνος, Ιωάννα Σερμιντζέλη.

 

Αφιερώθηκε στους μηχανικούς προβολής:

Γιώργος Χατζηελευθερίου, Θανάσης (Σάκιας) Τσαλαβράς, Γιώργος Βοσκόπουλος, Νίκος Βοσκόπουλος, Κώστας (Μπέμπης) Αργιαδίτης, Κώστας Βοσκόπουλος, Θωμάς Μανιάκης, Γιώργος Μανιάκης, Πάνος Λουπέτης, Νήσας Σαμψών, Γιώργος Βελούδας, Δημήτρης(Αβώρ) Χριστοδούλου, Χρήστος Τσοκάντας, Θανάσης Γαλαζούλας, Θανάσης Ρεντζέπης, Ευθύμιος Ευθυμίου.

 

***

Ανακοίνωση του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομα

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ανακοινώνει ότι οι πολίτες, των οποίων το επίθετο  αρχίζει από Κ έως Σ, θα εξυπηρετούνται στo κτίριο που βρίσκεταιστον Παράδρομο της Ε.Ο Αγρινίου-Ιωαννίνων (πρώην Μηχανολογικό).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτενα επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 26410-32969,26410-46990,26410-48747.

 

O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ