«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ

 Παρουσία της οικογένειας και κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία Κυψέλης, το επίσημο μνημόσυνο για τον αγωνιστή της αγροτιάς  Μήτσο Βλάχο.

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Βασίλειος Φωτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας : «Το σημείο αυτό κατέστη σύμβολο εθελοθυσίας και ηρωισμού. Ως ιστορικό γεγονός έχει αδιαμφισβήτητη αξία, έχει τη δύναμη της ζωής  που αντιστάθηκε, έχει την ορμή της δικαιοσύνης που ξεχύθηκε και τη λάμψη της αλήθειας που δικαιώθηκε. Ελάχιστο χρέος μας να τιμούμε, να θυμόμαστε και να βιώνουμε το συγκλονιστικό μήνυμα της θυσίας»...

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,τον  πρόεδρο της Κοινότητας Κυψέληςκ.Ηλιάδη,τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Δημητρογιάννη, τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμητσόπουλο, εκπρόσωπο της οικογένειας Βλάχου, τον Διοικητή Τροχαίας Αγρινίου Αλέξιο Αντωνίου,τον πρώην Δήμαρχο Γρ. Τζαμαλή, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Κ. Κιτσοπάνο, τον  Αγροτικό Συνεταιρισμό « Ένωση Αγρινίου» και  Συλλόγους  της περιοχής. Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαυρομμάτης,  οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Μ. Παπαγεωργίου και  Θ. Γρίβας, οι δημ. σύμβουλοι Ν. Καζαντζής, Π. Μαρνέζοςκαι  πρόεδροι κοινοτήτων.

 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η οικογένεια Βλάχου,  η  Κοινότητα Λεπενούς, η  Κοινότητα Κυψέλης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς«Ένωση», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς«Ελπίδα», ο Αγροτικός Σύλλογος Λεπενούς.

 

Τιμές  απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο που διοργάνωσε ο Δήμος  Αγρινίου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας

για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής  στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων»  από την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Αθηνά Καλύβα, τον  Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Σαλμά , τον επατιπρόεδρο της Κοινότητας Αγίου ΚωνσταντίνουΓιώργο Σταύρου, τον Αναπληρωτή Αστ. Δντη Κ. Σπυρόπουλο, τους δημ. Συμβούλους Χρ. Κορδολαίμη,Γ. Καραμητσόπουλο και Π. Μαρνέζο, την πρόεδρο του Συλλόγου  Μικρασιατών προσφύγων Ν. Αιτ/νιας Α.Γκούρλια, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νιας «Δ.Ψαθάς» Δ. Σιδηρόπουλο και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων.

 

 «Μία επέτειος που πληγώνει την ψυχή μας. Μία ημέρα σεβασμού για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας που δολοφονήθηκαν και εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Οφείλουμε διαρκώς να αναδεικνύουμε την ιστορική αλήθεια και να αποδίδουμε τιμή στους Μικρασιάτες που διασώζουν ακέραια τη  μνήμη  και μεταλαμπαδεύουν την παράδοση ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ